Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

JOSAFAT, la desconeguda història de l’altre geperut de Notre Dame

Altres, Familiar

  • JOSAFAT, la desconeguda història de l’altre geperut de Notre Dame
Exhaurides

Ciutat: Pineda de Mar

Lloc: Pineda de Mar

Inici: dissabte 19 d’octubre 2019, 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 19 d’oct.
20:30 h
Finalitzat
Espectacle guanyador del Gran Premi BBVA de circ 2018La fascinant trobada entre en Josafat i la Fineta els converteix, sense saber-ho,... Llegir més

Espectacle guanyador del Gran Premi BBVA de circ 2018

La fascinant trobada entre en Josafat i la Fineta els converteix, sense saber-ho, en els protagonistes accidentals d’un joc entre la “bella” i la “bèstia”. Equilibris i desequilibris entre dos antagonistes, tan aviat desafiant la gravetat sobre un quadrant, com ballant sobre una perxa. Jocs amb ganivets, teles o la follia de la roda cyr. Una adaptació en clau de circ de la clàssica novel·la modernista de Prudenci Bertrana que desconstrueix la passió, la por, les contradiccions, les obsessions, els contrastos i la tragèdia d’aquest Geperut de Notre-Dame català, donant com a resultat un relat breu, naïf i obert a un públic familiar.

Amb el mateix desig irrefrenable de creació de Bertrana, aquesta adaptació de circ per a sala pretén, a cop de bisturí, mantenir el rerefons original de les històries que relacionen tots dos personatges protagonistes de l’obra, en Josafat i la Fineta, però esquinçant-ne al mateix temps la presentació escènica. Un campaner solitari, habituat a l’altura, que tan aviat juga amb una perxa de sis metres com amb el perill dels ganivets; és seduït per una noia jove amb un llenguatge acrobàtic; una relació passional amb un final fatal encarnat per un quadrant rus… Les tècniques de circ encarnaran ara la passió desmesurada i la realitat dels personatges i, a més, ens ajudaran a canviar el concepte tèrbol, i deliberadament sexuat, descrit al text original, donant entrada a un llenguatge escènic més planer, empàtic i apte per a un públic plural.

Intèrprets: Oriol Llop, María Cavagnero, Guillermo Cides
Direcció: Adrián Schvarzstein
Ajudant de direcció: Laia Estrada
Producció: David Sancho
Producció executiva: La Circoteca
Durada de l’espectacle: 60 minuts