L'Art de la comèdia (Teatre)

Teatre

  • L'Art de la comèdia (Teatre)

Ciutat: Figueres

Lloc: Sala d'Espectacles - LA CATE

De dissabte 27 de març 2021, 19:00 h a 21:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Dissabte 27 de març A les 20h L’ART DE LA COMÈDIA (Cia. Gespa Teatre) Any 1964. En una ciutat de províncies italiana, el nou Prefecte... Llegir més

Dissabte 27 de març

A les 20h

L’ART DE LA COMÈDIA

(Cia. Gespa Teatre)

Any 1964. En una ciutat de províncies italiana, el nou Prefecte de policia es disposa a rebre les visites del seu primer dia de feina. Per distreure's una estona, acceptarà escoltar el director d'una companyia de teatre ambulant que ha perdut el seu teatret a causa d'un incendi, i que pretén convidar-lo a assistir al seu espectacle per tal que el nou dirigent, amb la seva presència, demostri a la ciutadania que aquell art encara té una gran importància social. Amb aquesta base i en clau de comèdia, Eduardo de Filippo basteix un càustic retrat de la societat del seu temps i de l’enfrontament secular entre la cultura i el poder, alhora que proposa a l’espectador de participar en un joc de miralls on s’esborra la línia entre la realitat i la ficció.

Quan Eduardo De Filippo escriu aquesta extraordinària comèdia (1964), s’està començant a articular una nova cultura de masses que s’esforçarà per convertir les arts audiovisuals en un poderós instrument de distracció col•lectiva al servei del Poder, en un passatemps capaç de sobreestimular la ciutadania amb l’afany d’instal•lar–la en actituds acomodatícies que siguin cada cop menys crítiques amb els nous règims. L'art de la comèdia és un dels més brillants homenatges que s'han fet mai a l'art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

Fitxa artística:

Oreste Campese, El Director Joan Sarquella

Armando Veronesi, El Guàrdia Martí Pàmies

Palmira, La Mestressa D'hostal Gemma Palet

S’excel•Lència De Caro, El Prefecte Xavi Casanovas

Giacomo Franci, El Seu Secretari Elena Buxeda

Quinto Basseti, El Metge Rural Pep Oliu

Mossèn Salvati, El Capellà Xavi Salvadó

Lucia Petrella, La Mestra De Primària Marta Riera

Un Home De Muntanya Juli Estanyol

La Seva Dona Anna Ferrer

Gerolamo Pica, El Farmacèutic Jordi Massoni

La Majordoma del mossèn, Àngels Dalmau

Direcció: Jordi Massoni

Durada aproximada: 130 minuts

Sala d’espectacles

10 €. Socis de La Cate, 8 €. Entrada a preu de soci + una entrada gratuïta per a cada grup de 10 persones. Venda d’entrades a la secretaria de La Cate, a www.lacate.cat i, el mateix dia de la funció, a la taquilla de La Cate.