Finalitzat

LAS QUE LIMPIAN

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: - Teatre Municipal de Lloret de Mar

De 12-05-2023 20:30 a 12-05-2023 21:50

Categories: Teatre

COMPANYIA GALLEGA A PANADARÍAComèdia Idioma: Castellà  Durada: 80 min.  Edat recomanada: Per a majors de 12 anys Una sàtira utòpica... Llegir més

COMPANYIA GALLEGA A PANADARÍA

Comèdia

Idioma: Castellà 

Durada: 80 min. 

Edat recomanada: Per a majors de 12 anys 


Una sàtira utòpica i feminista de la companyia gallega A Panadaría.


SINOPSI: 

Un cartell penja de la maneta de la porta. “Si us plau, arregli l’habitació”. En tornar de la platja, els llits fets, les tovalloles netes i el bany impol·lut. Són “les que netegen”, les invisibles que carreguen a les espatlles un sistema turístic precaritzador. 

Las que limpian és una sàtira utòpica inspirada en la lluita organitzada de les cambreres de pis dels hotels per aconseguir uns drets laborals i socials justos. Davant seu, l'avarícia voraç dels propietaris de les cadenes hoteleres. 

Hi ha persones que mai han netejat un vàter i n'hi ha d'altres que en netegen cinc-cents al mes. 

L’obra fa un retrat satíric de la lluita de les cambreres de pis per aconseguir uns drets laborals i socials justos i posa també sobre la taula la necessitat de revaloritzar el treball i les cures i deslligar-lo del gènere. 


Debat Postfunció amb L’Aurora (Associació de Dones de Lloret) i Eulalia Corralero treballadora de la neteja en hotels de Lloret i una de les fundadores del moviment “Les Kellys”, grup que va sorgir l’any 2014 per lluitar pels drets laborals i socials de les cambreres d’hotels. 


FITXA ARTÍSTICA: 

Creació i interpretació: Areta Bolado, Noelia Castro i Ailén Kendelman 

Suport dramatúrgic: Paula Carballeira 

Música original: Ailén Kendelman 

Producció: A Panadaría / Centro Dramático Nacional (CDN) 


Les inscripcions estan tancades.