Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

LES DONES SÀVIES

Teatre

  • LES DONES SÀVIES
  • LES DONES SÀVIES
  • LES DONES SÀVIES

Ciutat: Sant Pol de Mar

Lloc: Centre Cultural i d'Esbarjo Sant Pol de Mar

De divendres 29 de juliol 2022, 21:30 h a 23:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 29 de jul.
21:30 h
Finalitzat
L'obra treballa la relació entre dues germanes, la menor (Henrietta) amb el desig de casar-se (amb Clitandre, jove que l'ha festejada... Llegir més

L'obra treballa la relació entre dues germanes, la menor (Henrietta) amb el desig de casar-se (amb Clitandre, jove que l'ha festejada durant molt de temps i actual amant), la major (Armande), centrada totalment en l'estudi de la filosofia. La mare (Philaminte), per la seua banda, aspira a ser la més culta entre els cultes, raó per la qual es dedica a escriure enciclopèdies i a convidar a casa envanits literats (Trissotin i Vadius entre ells). El pare (Chrysale), per la seua banda, no s'atreveix a dir res. La família es completa amb els germans de Chrysale: Angèlica, Belize i Aristus; i Martina, la criada.

Les dones sàvies (en francès Les femmes savantes) és una comèdia escrita en vers, en la qual es tracten les pretensions acadèmiques i exagerades dels falsos intel·lectuals i la hipocresia; és considerada una de les principals obres del dramaturg francès Jean-Baptiste Poquelin, més conegut com a Molière, a més de ser una de les seves últimes creacions.

L'obra pot considerar-se una sàtira sobre les pretensions acadèmiques en l'educació femenina de la seva època. Molière tracta de reflectir la hipocresia dels falsos intel·lectuals, als quals considera com personatges jactanciosos que aconseguien amb gran facilitat un prestigi i un reconeixement per uns escrits que realment només ostentaven afectació i envaniment, i s'aprofitaven d'aquesta manera de la candidesa i presumpció d'una clientela, majoritàriament dones, que pretenien convertir-se en sàvies i que al final, a tot estirar, les consideraven saberudes.