Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

MACBETH (ROYAL OPERA HOUSE)

Cine

  • MACBETH (ROYAL OPERA HOUSE)

Ciutat: Sitges

Lloc: Cinema Prado de Sitges

De dijous 18 de febrer 2021, 18:00 h a 21:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Macbeth Royal Opera House al Prado La pantalla del Cinema Prado de Sitges (Cineclub Sitges) acull la projecció de Macbeth, una de les... Llegir més

Macbeth Royal Opera House al Prado

La pantalla del Cinema Prado de Sitges (Cineclub Sitges) acull la projecció de Macbeth, una de les òperes clàssiques i conegudes pels amants del gènere.

Antonio Pappano dirigeix a l’orquestra i cor de la Royal Opera House de Londres. La principal novetat d’aquesta producció és la participació d’Anna Netrebko, com Lady Macbeth, un dels papers principals de

aquesta òpera.

La soprano russa lidera un elenc en què a més

destaca el baríton Zeljo Luji com Macbeth, i el baríton baix

italià Ildebrando D’Arcangel, com Banquo.

Una producció espectacular

La passió de Verdi per les obres de Shakespeare, que va durar tota la seva vida, va començar amb Macbeth, un obraque considerava “una de les més grans creacions de l’home”. Al costat del seu llibretista, Francesco Maria Piave, Verdi es va proposar crear “una cosa extraordinària”.

El seu èxit queda plasmat en cada compàs d’una partitura que mostra la cara més teatral de Verdi: és tot un malbaratament d’energia demoníaca.

La producció de Phyllida Lloyd per a la Royal Opera, de 2002, és rica en matisos i està esquitxada de negre, vermell i daurat.

Les bruixes, imaginades pel dissenyador Anthony Ward com criatures estranyes amb turbants escarlates, apareixen com omnipresents agents de la destinació. Lloyd il·lustra l’absència de fills dels Macbeth com l’ombrívola tristesa que aguaita després de les seves terribles actes.

La producció de la Royal Opera es basa en la revisió de Verdi, estrenada el Parísen 1865, que inclou la colpidora ària de lady Macbeth “La llueix langue”.

Música: Giuseppe Verdi

Llibret: Francesco Maria Piave A Partir De L’obra Teatral De William Shakespeare

Director Musical: Antonio Pappano

Directora: Phyllida Lloyd

Director De La Reposició: Daniel Dooner

Escenografia: Anthony Ward

Il·luminació: Paule Constable

Coreògraf: Michael Keegan-Dolan

Coreògrafa De La Reposició: Kirsty Tapp

Director De Les Lluites: Terry King

Royal Opera Chorus

Director Del Cor: William Spaulding

Orchestra Of The Royal Opera House

Co-Concertino: Sergey Levitín