Finalitzat

Maurice Béjart (Dansa en directe)

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Sala Toni Montal - LA CATE

De 25-05-2023 19:45 a 25-05-2023 21:30

Categories: Concerts, Dansa

Dijous 25 de maig A les 19.45h BALLET EN DIRECTE DES DE L’ÒPERA DE PARÍS Maurice Béjart I. Stravinski / G. Mahler / M. Ravel Sala Toni... Llegir més

Dijous 25 de maig

A les 19.45h

BALLET EN DIRECTE DES DE L’ÒPERA DE PARÍS

Maurice Béjart

I. Stravinski / G. Mahler / M. Ravel

Sala Toni Montal

Ballet (en tres parts): «L’Oiseau de feu» (Igor Stravinski), «Le Chant du compagnon errant» (Gustav Mahler) & «Bolero» (Maurice Ravel).

La col·laboració de Maurice Béjart amb l’Òpera Nacional de París va durar més de quaranta anys i va brindar més de vint obres al repertori de la institució. En aquest espectacle enterament dedicat al coreògraf mort fa ara quinze anys, el Ballet de l'Òpera de París presenta tres obres creades als anys 70, que brillen amb una mateixa intensitat coreogràfica i musical.

«L’Oiseau de feu» (L'Ocell de Foc), imaginat per als ballarins de la Companyia, és una oda a la joventut sobre una poderosa partitura de Stravinski de la qual el coreògraf aconsegueix extreure la seva quinta essència. Els joves " partidaris " recarreguen la seva cremor i la seva energia en la font de vida representada per l'Ocell de Foc.

Escrita per a dos ballarins, «Le Chant du compagnon errant» (El cant del company errant) és una obra intimista ambientada en un cicle de lieder de Mahler que revela tot el rigor i la gràcia del llenguatge de *Béjart.

Finalment, el mític «Bolero» iguala la partitura homònima de Ravel. Envoltat de ballarins, només sobre una taula, l'intèrpret principal –ballarí o ballarina– es deixa transportar pels ritmes encisadors en una dansa eròtica i hipnòtica com una vibrant anomenada a la vida.

EQUIP CREATIU I ARTÍSTIC

Direcció musical Patrick Lange

Coreografia Maurice Béjart

Orquestra de l’Òpera Nacional de París

Estrelles, Primers Ballarins i Cos de Ballet de l'Òpera de París

Durada aproximada: 1h45 amb dos entreactes

15 €. Socis: 10€. Venda d’entrades a www.lacate.cat, a la secretaria de La Cate i, el mateix dia, a la taquilla.


Les inscripcions estan tancades.