Finalitzat

Ocaña, Reina de las Ramblas

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Auditori de Pineda de Mar

De 20-05-2023 20:30 a 20-05-2023 22:00

Categories: Música, Teatre

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú  sabés què significava fer... Llegir més

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú  sabés què significava fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf es va convertir en un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles.

La icona gai de la Barcelona de la Transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món, torna un altre cop amb Ocaña, Reina de las Ramblas. I aquesta vegada torna després d’haver rebut els Premis de la Crítica 2019 al millor musical i al millor intèrpret de musical.

De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez, de la guitarra de Marc Sambola i la dramatúrgia de Marc Rosich, ret homenatge al controvertit personatge en un recital teatralitzat a ritme de coplas. Així les paraules en primera persona del carismàtic pintor naïf es combinen amb la interpretació virtuosa de clàssics com Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego. Vázquez es transforma davant dels ulls de l’espectador, es posa en la pell de l’artista, i sota la seva màscara, repassa els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort. 


Direcció: Marc Rosich

Durada: 70 minuts


Activitat per a commemorar el 20 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia

Les inscripcions estan tancades.