Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Caminada, Culturals

  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Ciutat: Aleixar, L'

Lloc: Punt de trobada: Mirador-aparcament entre Maspujols i l’Aleixar

De dissabte 28 d’octubre 2023, 10:00 h a diumenge 3 de desembre 2023, 14:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor... Llegir més

Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

JOAQUIM MIR, hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. MARIÀ MANENT, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”.

Aquest any 2023 celebrem 125 anys del naixement de Marià Manent i els 150 del naixement de Joaquim Mir.

Us proposem dues rutes, la clàssica de 4h, i l'essencial, de 2h.

- Ruta essencial (2h, 10€): 19/11/23 (visitem l'Aleixar i l'ermita de Sant Blai) i 25/11/23 (visitem l'Aleixar i Maspujols).

- Ruta clàssica (4h, 12€. Visitem L'Aleixar, ermita de Sant Blai i Maspujols): 28/10/23 i 3/12/23.

*Despeses de gestió no incloses

Grups concertats consulteu preus i disponibilitat [email protected]