Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Caminada, Culturals

  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Ciutat: Aleixar, L'

Lloc: Punt de trobada: mirador-aparcament l'Aleixar

De dissabte 17 d’abril 2021, 10:00 h a diumenge 28 de novembre 2021, 14:00 h Diverses sessions

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 17 d’abr.
10:00 h
Finalitzat
dg. 25 d’abr.
10:00 h
Finalitzat
dg. 2 de maig
10:00 h
Finalitzat
ds. 8 de maig
10:00 h
Finalitzat
Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor... Llegir més

Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

JOAQUIM MIR, hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. MARIÀ MANENT, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”.

Us proposem dues rutes, una la clàssica de 4h, i una l'essencial, de 2h.

Preus i dates:

- Ruta essencial (2h: L'Aleixar i ermita de Sant Blai, 8€): Dissabte 17 d'abril i Diumenge 2 de maig a les 10h.

- Ruta clàssica (4h: L'Aleixar, ermita de Sant Blai i Maspujols, 10€): Diumenge 25 d'abril, Dissabte 8 de maig a les 10h.

*Despeses de gestió no incloses

Grups concertats consulteu preus i disponibilitat codol@codoleducacio.com