Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Culturals

  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
Exhaurides

Ciutat: Aleixar, L'

Lloc: Punt de trobada: mirador-aparcament l'Aleixar

De dissabte 21 de març 2020, 10:00 h a diumenge 26 d’abril 2020, 14:01 h Diverses sessions

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 21 de març
10:00 h
Finalitzat
dg. 26 d’abr.
10:00 h
Finalitzat
Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor... Llegir més

Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

JOAQUIM MIR, hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. MARIÀ MANENT, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”.

Preus: 10€ adults / Gratuït de 0-12 anys. / *Despeses de gestió no incloses 

Grups concertats consulteu preus i disponibilitat codol@codoleducacio.com