Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

SONS I COLORS DEL CARIB

Concerts

  • SONS I COLORS DEL CARIB
  • SONS I COLORS DEL CARIB
  • SONS I COLORS DEL CARIB

Ciutat: Terrassa

Lloc: Auditori Municipal de Terrassa

De diumenge 10 de juliol 2022, 20:00 h a 21:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 10 de jul.
20:00 h
Finalitzat
CONCERT de música coral caribenya Proposta i direcció mestra Maria Guinand (Veneçuela) Coral Cantiga - direcció Montserrat Meneses... Llegir més

CONCERT de música coral caribenya

Proposta i direcció mestra Maria Guinand (Veneçuela)

Coral Cantiga - direcció Montserrat Meneses i Coral Sinera - direcció Isabel Mantecón

La música coral llatinoamericana compta amb un repertori extraordinari d’arranjaments i versions corals de ritmes i melodies que provenen de la música folklòrica i popular d’una banda, i d’una gran quantitat d’obres noves escrites sobre temes i elements populars de l’altra; en aquesta proposta, la Coral Cantiga vol presentar una antologia de cançons provinents del Carib.

En un primer bloc dedicat a la música i la poesia podrem escoltar obres de compositors com ara Antonio Lauro, d’Heitor Villalobos o Electo Silva-entre d’altres-; amb textos de poetes com Albert Arvelo o Nicolás Guillén.

El segon bloc el dedicarem a alguns dels ritmes populars com cúmbies, joropos o merengues.

Per tal d’aprofundir en la interpretació d’aquest repertori la Coral Cantiga ha convidat a una de les directores corals més reconegudes internacionalment tant per la seva tasca pedagògica com per la seva tasca com a directora: Maria Guinand.

SONS I COLORS DEL CARIB

La música coral a la regió del Carib i el Brasil té una riquesa extraordinària de ritmes i colors, que ha imprès el mestissatge de les cultures africanes, indígenes, espanyoles i portugueses. En les obres corals inspirades en poesies d'autors com Alberto Arvelo Torrealba o Orlando de Brito, hi apreciem la delicadesa del llenguatge i les metàfores de la vida; i en els arranjaments de la música popular hi trobem ritmes molt variats provinents d'una tradició molt rica de danses.

María Guinand  (Veneçuela)