Finalitzat

SONS I COLORS DEL CARIB

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Auditori Municipal de Terrassa

De 10-07-2022 20:00 a 10-07-2022 21:30

Categories: Concerts

CONCERT de música coral caribenya Proposta i direcció mestra Maria Guinand (Veneçuela) Coral Cantiga - direcció Montserrat Meneses... Llegir més

CONCERT de música coral caribenya

Proposta i direcció mestra Maria Guinand (Veneçuela)

Coral Cantiga - direcció Montserrat Meneses i Coral Sinera - direcció Isabel Mantecón

La música coral llatinoamericana compta amb un repertori extraordinari d’arranjaments i versions corals de ritmes i melodies que provenen de la música folklòrica i popular d’una banda, i d’una gran quantitat d’obres noves escrites sobre temes i elements populars de l’altra; en aquesta proposta, la Coral Cantiga vol presentar una antologia de cançons provinents del Carib.

En un primer bloc dedicat a la música i la poesia podrem escoltar obres de compositors com ara Antonio Lauro, d’Heitor Villalobos o Electo Silva-entre d’altres-; amb textos de poetes com Albert Arvelo o Nicolás Guillén.

El segon bloc el dedicarem a alguns dels ritmes populars com cúmbies, joropos o merengues.

Per tal d’aprofundir en la interpretació d’aquest repertori la Coral Cantiga ha convidat a una de les directores corals més reconegudes internacionalment tant per la seva tasca pedagògica com per la seva tasca com a directora: Maria Guinand.

SONS I COLORS DEL CARIB

La música coral a la regió del Carib i el Brasil té una riquesa extraordinària de ritmes i colors, que ha imprès el mestissatge de les cultures africanes, indígenes, espanyoles i portugueses. En les obres corals inspirades en poesies d'autors com Alberto Arvelo Torrealba o Orlando de Brito, hi apreciem la delicadesa del llenguatge i les metàfores de la vida; i en els arranjaments de la música popular hi trobem ritmes molt variats provinents d'una tradició molt rica de danses.

María Guinand  (Veneçuela)

Les inscripcions estan tancades.