Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Taller amb Roberta Legros Stepankova per a músics i ballarins

Dansa

  • Taller amb Roberta Legros Stepankova per a músics i ballarins
  • Taller amb Roberta Legros Stepankova per a músics i ballarins
  • Taller amb Roberta Legros Stepankova per a músics i ballarins

Ciutat: Sant Esteve de Palautordera

Lloc: Annex casal de la gent gran

De dijous 1 de desembre 2022, 10:30 h a divendres 2 de desembre 2022, 17:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Descripción Castellano abajoEnglish description belowEL COS QUE ESCOLTA Composició instantània, la poesia del so i les nostres danses 1-2... Llegir més

Descripción Castellano abajo

English description below


EL COS QUE ESCOLTA

Composició instantània, la poesia del so i les nostres danses

1-2 de desembre de 2022 (10-13 i 15-17:30)

Aquest treball, basat en la pràctica de dansa 'improvisació, connectarà la nostra base de moviment amb l'enfocament compositiu i performatiu. Els fenòmens fisiològics clau en els quals centrarem, deixarem que s'expandeixin en el cos-ment i els traslladarem més al treball compositiu són:

Aterrar en el terra

Com ens relacionem amb el terra durant la dansa? Com deixem que el terra ens parli i com llegim aquesta informació? Com encarnar la consciència de la nostra relació física i poètica amb el sòl?

Unitat espacial

Com revelem i construïm espai a través de les nostres danses? Com sabem cap a on i quan moure'ns durant l’acció?

Escolta juganera

Com escoltem des del cos? Com estem notant amb concreció allò que ÉS i també allò que NO és, però POT-SER si som prou ràpids?

Durant el taller ens centrarem a practicar el reconeixement de textures en l'espai, ho farem a través de la nostra pell com a interfície, per tal de familiaritzar-nos amb la poesia del so i el moviment a un nivell més subtil.

Un dels objectius principals d'aquest taller és cultivar la nostra "ment compositiva": el reconeixement corporal hàbil de com estem en l'espai i el temps mentre ens relacionem amb altres cossos que ballen i com la nostra ment creativa llegeix aquestes tendències relacionals i el nostre cos respon a elles. .

Ens deixarem tocar, física i metafòricament, pel potencial poètic i imaginatiu dels nostres moviments i pel so.

Per aguditzar la nostra habilitat compositiva, dedicarem molt de temps a observar i a “afinar i obrir” els nostres sentits per percebre materials coreogràfics concrets, els seus matisos i finalitats i d’altres fenòmens encara no manifestos, però detectats. Això estimularà directament la nostra intuïció i impulsarà la nostra espontaneïtat perquè la nostra poesia personal s'endinsi directament en la nostra expressió (dansa/so).

Aquest treball toca les capes físiques, energètiques i espirituals del cos dansant. Convida l'ànima creativa de l'intèrpret a connectar-se profundament amb els seus llocs d'inspiració i els deixa parlar.

Les persones participants del taller que vulguin estaran convidades a participar en alguna de les intervencions performatives en el Maridatge dels sentits- a Can Marc (Santa Margarida), el dia 2 a les 20h

Berta Plà, sommelier, Oriol Xef, Roberta Legros Stepankova i participants curs, proposta de música i dansa.

BIO

Roberta Legros (CZ / SK) és intèrpret, coreògrafa, professora de dansa i psicoterapeuta orientada al cos amb seu a Brno, República Txeca. Treballa en el camp de la dansa i la consciència corporal des de 2009.

La creació de Roberta inclou solos íntims, duets i projectes de música i dansa, així com la direcció de representacions de teatre físic. La seva obra artística s'ha presentat a la República Txeca, Eslovàquia, els Països Baixos i Espanya. Inicia regularment projectes interdisciplinaris per crear espectacles de dansa en composició a temps real. Un dels seus principals interessos artístics és l'espai i la seva arquitectura com a parella íntima dinàmica de la ballarina.

Roberta té un màster en psicologia per la Universitat Masaryk de Brno (2011) i un màster en teràpia de dansa i moviment per CODARTS, Rotterdam (2015). Imparteix regularment tallers d'improvisació, composició instantània i autocura orientada al cos a diferents països europeus. Des del 2020, és professora del Departament de Teatre Físic de l'Acadèmia Janáček de Música i Arts Escèniques de Brno.

www.robertastepankova.com

EL CUERPO QUE ESCUCHA

Composición instantánea, poesía del sonido y nuestras danzas

1-2 de diciembre de 2022 (10-13 y 15-17:30)

Este trabajo basado en la práctica de la danza improvisación conectará nuestra formación de movimiento con el enfoque compositivo y performativo. Los fenómenos fisiológicos clave en los que nos centraremos, dejaremos que se expandan en el cuerpo-mente y los llevaremos más lejos en el trabajo compositivo son:

Aterrizar en tierra

¿Cómo nos relacionamos con el suelo mientras bailamos? ¿Cómo estamos dejando que el suelo nos hable y leyendo esa información? ¿Cómo encarnamos la conciencia de nuestra relación física y poética con el suelo?

Unidad espacial

¿Cómo estamos revelando y construyendo el espacio a través de nuestras danzas? ¿Cómo sabemos dónde y cuándo movernos?

Escucha juguetona

¿Cómo estamos escuchando desde el cuerpo? ¿Cómo estamos notando de manera concreta lo que ES y también lo que NO es, pero PUEDE SER si somos lo suficientemente rápidos?

Durante el taller nos centraremos en practicar el reconocimiento de texturas en el espacio a través de nuestra piel como interfaz para familiarizarnos con la poesía del sonido y el movimiento en un nivel más sutil.

Uno de los principales objetivos de este taller es cultivar nuestra "mente compositiva"; el hábil reconocimiento corporal de cómo estamos en el espacio y el tiempo relacionándonos con otros cuerpos danzantes, cómo nuestra mente creativa lee estas tendencias relacionales y cómo nuestro cuerpo responde a ellas.

Nos dejaremos tocar, física y metafóricamente, por el potencial poético e imaginativo de nuestros movimientos y sonidos.

Para agudizar nuestra habilidad compositiva, pasaremos mucho tiempo observando y “refinando y abriendo” nuestros sentidos para percibir materiales coreográficos concretos, sus matices e incluso fenómenos aún no manifiestos, pero sentidos. Esto estimulará directamente nuestra intuición e impulsará nuestra espontaneidad para que nuestra poesía personal fluya directamente hacia nuestra expresión (danza/sonido).

Este trabajo toca las capas físicas, energéticas y espirituales del cuerpo del bailarín. Invita al alma creativa del intérprete a conectarse con sus lugares profundos de inspiración y les permite hablar.

BIOGRAFÍA

Roberta Legros (CZ / SK) es intérprete, coreógrafa, profesora de danza y psicoterapeuta orientada al cuerpo con sede en Brno, República Checa. Trabaja en el campo de la danza y la conciencia corporal desde 2009.

La creación de Roberta comprende solos íntimos, dúos y proyectos de música y danza, así como la dirección de espectáculos de teatro físico. Su trabajo artístico se ha presentado en República Checa, Eslovaquia, Holanda y España. Regularmente inicia proyectos interdisciplinarios para crear espectáculos de danza en composición en tiempo real. Uno de sus principales intereses artísticos es el espacio y su arquitectura como pareja íntima dinámica del bailarín.

Roberta tiene una Maestría en Psicología de la Universidad de Masaryk en Brno (2011) y una Maestría en Danza-Movimiento Terapia de CODARTS, Rotterdam (2015). Imparte regularmente talleres de improvisación, composición instantánea y autocuidado orientado al cuerpo en diferentes países europeos. Desde 2020, es miembro de la facultad en el Departamento de Teatro Físico de la Academia de Música y Artes Escénicas Janáček en Brno.

www.robertastepankova.comLloc: Local Annex al Casal de Gent Gran de Sant Esteve de Palautordera.

https://www.santestevedepalautordera.cat/el-municipi/guia-del-municipi/equipaments/annex-casal-de-la-gent-gran.html

Preu:

Early bird: (abans del 17 de novembre) 70 euros

Preu: (a partir del 17N) 80 euros

Formulari d’inscripció: https://entrapol.is/WTzfv

Més informació i preguntes a [email protected]

Horaris:

de 10 a 13h i de 15 a 17:30h (ambdòs dies)