Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Cinema Cultures: Tarajal: desmuntant l'impunitat de la frontera sud. (Curt: Goorgorlou)

Cine

  • Cinema Cultures: Tarajal: desmuntant l'impunitat de la frontera sud. (Curt: Goorgorlou)
  • Cinema Cultures: Tarajal: desmuntant l'impunitat de la frontera sud. (Curt: Goorgorlou)
Exhaurides

Ciutat: Sant Quirze del Vallès

Lloc: Sala Josep Brossa de la Patronal

De divendres 14 de febrer 2020, 20:00 h a 21:35 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 14 de febr.
20:00 h
Finalitzat
Tarajal: desmuntant la impunitat a la frontera sud Dels mateixos directors de Ciutat Morta, amb aquest documental es denuncia els... Llegir més

Tarajal: desmuntant la impunitat a la frontera sud

Dels mateixos directors de Ciutat Morta, amb aquest documental es denuncia els fets ocorreguts el 6 de febrer de 2014, quan al menys 15 persones van morir ofegades a Ceuta, a la frontera entre Espanya i el Marroc. Un grup de més de 200 persones migrants van intentar entrar per la platja de Tarajal i van ser rebutjades per efectius de la Guàrdia Civil amb bales de goma i pots de fum quan encara eren al mar. L'objectiu era reobrir la causa que va ser arxivada sense que depurar cap responsabilitat policial ni política. El treball mostra el testimoni d'experts en el fenomen migratori, periodistes, juristes, portaveus policials, activistes i declaracions de responsables del Ministeri de l'Interior, que es contraposen per construir un relat que evidencia les contradiccions i, sobretot, la sospita que no es tracta d'un simple cas de negligència policial, sinó que respon a una estratègia planificada en l'aplicació de les polítiques de control migratori.

Durada: 81 min.

Direcció: Xavier Artigas, Xapo Ortega

Catalunya, 2016


Goorgorlou

Goorgorlou és un curtmetratge documental que convida a conèixer i a reflexionar sobre la situació en la qual viuen joves subsaharians que recullen ferralla a la ciutat de Sabadell. La seva forma de viure, els seus pensaments i la gran dificultat que tenen per poder aconseguir els permisos de residència i treball queden retratats en aquest documental.


Durada: 15 min.

Un documental de: Mar Almansa, Sílvia Blanco, Andrea Cuevas i Maria Sardà.

Catalunya, 2018Organitza: Acció Solidària del Vallès i Cooperación y Ayuda

Col·labora: Plataforma Benvingudes Refugiades Refugiades

Amb el suport de l’ajuntament de St. Quirze del Vallès

Entrada gratuïta