Finalitzat

Teatre: "Medea Redux"

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Centre Moral de Gràcia

De 24-09-2021 18:00 a 24-09-2021 19:30

Categories: Teatre

La mitologia grega ens ha dut una infinitat d'històries i d'autors, Eurípides en particular, destaca per la seva labor en ressaltar... Llegir més

La mitologia grega ens ha dut una infinitat d'històries i d'autors, Eurípides en particular, destaca per la seva labor en ressaltar els aspectes més commovedors de Medea, associant-los amb un personatge desequilibrat per la infidelitat del seu marit i trastocada per la gelosia i l'amargura, fins al punt de matar els seus fills en un atac de desesperació.

D'aquest clàssic grec pren la inspiració, "Medea Redux", escrita el 2002 per l'autor estatunidenc Neil LaBute com a part de "Bash: Latter-Day Plays" -un conjunt de tres obres curtes: Iphigenia in Orem, A gaggle of saints i Medea Redux–, una obra que resumeix la vida d'una dona que als 13 anys es va veure obligada a "créixer de cop en un parell de segons".

L'acció té lloc en un únic acte i espai: la sala d'interrogatoris d'una comissaria de policia. Allà, la protagonista, atrapada entre el present i el passat, davant d'un agent invisible, va descobrint els motius pels quals es troba en aquell lloc, comença a detallar la relació que va mantenir a l'adolescència amb el seu professor de secundària i les conseqüències derivades d'aquesta relació: l'embaràs i el naixement del seu fill i la tragèdia posterior que fa un tomb de 360° a la Medea d'Eurípides al final de la història.

Les inscripcions estan tancades.