Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

TERRA BAIXA - 50è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre

Teatre

  • TERRA BAIXA - 50è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre

Ciutat: Terrassa

Lloc: Sala Crespi

De diumenge 21 de gener 2024, 18:00 h a 19:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 21 de gen.
18:00 h
Finalitzat
Beneficia't amb els abonaments per a tots els actes i el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre d'enguany!! Escull l'abonament que més... Llegir més

Beneficia't amb els abonaments per a tots els actes i el Premi Ciutat de Terrassa de Teatre d'enguany!! Escull l'abonament que més t'agradi!!


TERRA BAIXA 

Drama d'Àngel Guimerà

Grup de teatre Taller d'Assaig Teatre - TAT. Vilafranca del Penedès


Sinopsi

Terra baixa és un text fascinant que, tot i ser la mateixa història imaginada fa 125 anys, va evolucionant d’acord amb una societat que també va canviant. Els tons melodramàtics ja fa temps que han abandonat aquest drama poètic, que ara ens interpel·la amb tota la seva cruesa.

La nostra adaptació, una producció del Casal de Vilafranca i El Taller d'Assaig Teatre, amb una mirada contemporània, respecta escrupolosament la veu turmentada de Guimerà. Hem reduït l'obra a sis personatges, i hem reorganitzat la trama per tal de potenciar les idees i els fets dramàtics essencials que reflecteixen l'esperit de l'obra: poder, abús, desig, bé i mal, violència. Hem buscat la mirada de la Marta que ens colpeix amb paraules avui molt vives quan diu: “Mentida!... Doncs m’escoltareu, i em creureu; que no ho serà, no, mentida!”, i la complicitat de la Nuri, i hem lluitat amb cada paraula perquè el text, lluny de quedar reclòs a l’escenari, esclati sobre el públic. La Marta és la protagonista d’una proposta actual i molt coral.


Repartiment

NURI               ANNA GOL

JOSEP            MARIO LARRUBIA

MANELIC        ADRIÀ MACHUCA

SEBASTIÀ      GREGORI ESCALONA

PEPA              MARÍA JESÚS DE LA ROSA

MARTA           MIREIA SEGUR

Direcció          VALERI LAGUNA