Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

The Dreamers (BCN FILM FESTIVAL)

Cine

  • The Dreamers (BCN FILM FESTIVAL)

Ciutat: Figueres

Lloc: Sala Toni Montal - LA CATE

De divendres 10 de juny 2022, 20:00 h a 21:55 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dv. 10 de juny
20:00 h
Finalitzat
THE DREAMERSParís, primavera del 68. Isabelle i el seu germà Theo decideixen convidar a casa a Matthew, un jove estudiant nord-americà,... Llegir més

THE DREAMERS

París, primavera del 68. Isabelle i el seu germà Theo decideixen convidar a casa a Matthew, un jove estudiant nord-americà, mentre els seus pares estan de vacances. Lliurats a la seva joventut i als seus desigs, experimenten mútuament amb les seves emocions i la seva sexualitat. I desenvolupen una sèrie de jocs psicològics cada vegada més absorbents.


DIRECCIÓ I  Bernardo Bertolucci

INTÈRPRETS I Michael Pitt, Eva Green, Louis Garrel

GUIÓ I Gilbert Adair

Basat en la seva novel·la homónima / Basado en su novela homónima

FOTOGRAFIA I  Fabio Cianchetti

MUNTATGE I  Jacopo Quadri

PRODUCCIÓ I  Jeremy Thomas

PRODUCTORES I  Recorded Picture Company, Fiction, Peninsula Films


REGNE UNIT, ITÀLIA, FRANÇA, ESTATS UNITS • 2003 • IDIOMES: ANGLÈS, FRANCÈS • COLOR • 115 MIN.EL CINEMA DE JEREMY THOMAS

La figura del productor és encara una de les més desconegudes i menystingudes de la indústria cinematogràfica. Sense l’aura mítica d’intèrprets i directors, el seu paper ha quedat relegat a un segon pla en l’imaginari cinèfil. Però des de la seva feina com a productor independent, al marge dels poderosos engranatges de Hollywood, Jeremy Thomas ha aixecat títols essencials de la història del cinema modern, com Feliz Navidad Mr. Lawrence, El último emperador, El cielo protector, Crash i Soñadores. I ho ha aconseguit intentant preservar els dos aspectes que fonamenten la seva manera de treballar: l’ambició artística i l’aspiració comercial.

La llista dels directors amb els quals ha col·laborat, com Nagisha Ôshima, Bernardo Bertolucci, David Cronenberg, Jonathan Glazer, Volker Schlöndorff, Jim Jarmusch i Terry Gilliam, entre d’altres, i els èxits obtinguts proven que ha tingut present aquesta visió dual durant tota la seva carrera. I, d’una manera que podria recordar els directors-autors, sempre ha engegat projectes que l’han interessat des d’un punt de vista personal. En definitiva, la trajectòria de Jeremy Thomas suposa una reivindicació de la importància dels productors en el procés de la creació de pel·lícules, del paper del productor com a cineasta.