Esdeveniment finalitzat

Un dia al Parc: com fer germinat i cuinar amb ells

Caminada, Familiar, Gastronòmics

  • Un dia al Parc: com fer germinat i cuinar amb ells
  • Un dia al Parc: com fer germinat i cuinar amb ells
  • Un dia al Parc: com fer germinat i cuinar amb ells

Ciutat: Santa Eulàlia de Ronçana

Lloc: Parc de les Olors del Serrat

De diumenge 24 març 2019, 11:00 h a 18:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Els germinats són dels pocs aliments que encara són vius quan els consumim. Ens aporten un munt de substàncies nutritives que, a més,... Llegir més

Els germinats són dels pocs aliments que encara són vius quan els consumim. Ens aporten un munt de substàncies nutritives que, a més, l’organisme pot assimilar fàcilment i són rics en vitamines i minerals, un concentrat de nutrients que estimulen els processos digestius, aporten gran quantitat d’antioxidants (vitamina C, betacarotens, etc.) i quasi no contenen calories. Cada germinat destaca per unes propietats nutritives determinades.
Els germinats tenen una acció depurativa sobre l’organisme. Són un aliment ideal per consumir al principi de la primavera, perquè ens poden ajudar a eliminar els excessos que hem anat acumulant durant l’hivern i que ens fan trobar tan malament –la coneguda astènia primaveral– quan comença a arribar la calor.

En la medicina tradicional xinesa, els germinats s’utilitzen durant aquesta estació de rejoveniment i florida per depurar el fetge i ajudar-lo a alliberar-se de tòxics. A més de la millora de l’anèmia, també se’ls atribueix la propietat de reduir la pressió sanguínia, de reforçar els intestins, de nodrir els cabells, d’alleugerir el nerviosisme i fins i tot s’utilitzen com a diürètic moderat.