Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

VENIU, FÚRIES DE L'INFERN

Culturals

  • VENIU, FÚRIES DE L'INFERN

Ciutat: Badalona

Lloc: Círcol Catòlic

De dissabte 27 de novembre 2021, 10:00 h a 14:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 27 de nov.
10:00 h
Finalitzat
Sota el nom “Veniu fúries de l’infern”, una frase extreta de l’obra de Folch i Torres, des de Xitxarra — Grup d’estudis de la festa,... Llegir més

Sota el nom “Veniu fúries de l’infern”, una frase extreta de l’obra de Folch i Torres, des de Xitxarra — Grup d’estudis de la festa, El Círcol i l’Ajuntament de Badalona, s’organitzen unes jornades de reflexió i debat entorn de l’obra de teatre Els Pastorets, que l’entitat El Círcol celebra enguany el centenari de la seva primera representació.

La necessitat de l’acció cultural, la dinamització i la reflexió, la difusió i la recerca entorn del folklore és palesa en la nostra societat, ja que -si bé Els Pastorets s’havien representat a Badalona abans de 1920- són els de Folch i Torres els que, en un revulsiu, eixamplen la base. Les entitats culturals i educatives de la ciutat, amb la nova democràcia, prenen Els Pastorets, de Folch i Torres, com a cita ineludible per Nadal. Quins trets tenen aquests pastorets? És lícit modificar-los? Els Pastorets del Círcol són els de Badalona i generen una identitat pròpia?


PROGRAMA

10.00 – 10.15 h

Benvinguda i presentació

10.15 – 11.00 h

Els Pastorets, un drama sacre al llarg de la història, a càrrec de Jaume Forés

11.15 – 12.00 h

Teatre popular i associacionisme cultural, a càrrec el Toni Serés i Amadeu Carbó

12.00 – 12.45 h

Els Pastorets d’El Círcol (1920-2020), a càrrec de Toni Forteza

12.45 – 13.45 h

Taula rodona: Els Pastorets, innovació i creixement dels clàssics del teatre popular com a cas singular de cohesió intergeneracional, moderat per Toni Forteza