Finalitzat

Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Carrer Pelatera, 2-6, 08650 Sallent, Barcelona

De 02-04-2023 12:30 a 02-04-2023 13:30

Categories: Culturals

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment,... Llegir més

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

- Durada aproximada: 1'15h

- Accés: Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allí hi ha el centre d'interpretació, per on s'inicia la visita.

- Com arribar: Des de la carretera secundària que uneix Sallent amb Cabrianes (Camí de Cabrianes), cal prendre el trencall que senyalitza el castell "Baixada Riu". Després de travessar les instal·lacions mineres, comença el camí de pujada al castell (senyalitzat) S'hi arriba perfectament amb cotxe. Carrer 501, 1, 08650 Sallent, Barcelona

Més informació a Sallent Turisme 

Les inscripcions estan tancades.