Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

XXIV FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE TIANA, "TIANA ANTICA 2024" - VADE MECUM. Un mil·lenni de guitarres. JOSÉ LUIS PASTOR.

Concerts, Formació, Música

  • XXIV FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE TIANA, "TIANA ANTICA 2024" - VADE MECUM. Un mil·lenni de guitarres. JOSÉ LUIS PASTOR.
  • XXIV FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DE TIANA, "TIANA ANTICA 2024" - VADE MECUM. Un mil·lenni de guitarres. JOSÉ LUIS PASTOR.

Ciutat: Tiana

Lloc: SALA ALBÉNIZ - Casal de tiana

De dissabte 27 d’abril 2024, 19:30 h a 21:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 27 d’abr.
19:30 h
Finalitzat
VADE MECUM és un treball de més de quaranta anys sobre la història de la guitarra i els seus instruments afins. En aquesta recerca... Llegir més

VADE MECUM és un treball de més de quaranta anys sobre la història de la guitarra i els seus instruments afins.

En aquesta recerca sense precedents es desglossa en poc més d'una hora l'evolució històrica d'un instrument emblemàtic i universal com la guitarra, amb dotze models sobre l'escenari.

Ens espera un viatge al llarg dels segles, on sentirem els sons dels models medievals, quan la música encara no s'escrivia per a instruments concrets i la pulsació depenia d'un plectre.

Fins i tot podrem escoltar les notes d'un instrument que ha sobreviscut al pas del temps, una guitarra feta a París l’any 1830 pel lutier Luis Olry.

També sabrem de la convivència de la guitarra clàssica i la flamenca, germanes organològiques, però amb tècnica i llenguatge molt diferents.

I el viatge no s'acaba aquí: viurem també la irrupció de les guitarres acústiques i elèctriques dels segles XX i XXI.