Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Ailàs: L'expansió de l'univers trobadoresc

Concerts, Music

Entrapolis

City: Terrassa

Place: Castell Cartoixa de Vallparadís

From Wednesday 22 September 2021, 20:30 h to 22:30 h

See description of the event
Wed 22 Sep
20:30 h
Finished
AILÀS: L'EXPANSIÓ DE L'UNIVERS TROBADORESCAquest concert estava previst pel dia 29 de juliol però es va haver de reprogramar. La nova... Read more

AILÀS: L'EXPANSIÓ DE L'UNIVERS TROBADORESC

Aquest concert estava previst pel dia 29 de juliol però es va haver de reprogramar. La nova data és el 22 de setembre, a les 20:30h al Castell Cartoixa de Vallparadís.

Les entrades adquirides seran valides per la nova data.

Qui ho desitgi pot sol·licitar la devolució de l'import de l'entrada mitjançant un correu electrònic a la bústia de [email protected]

Ailàs! És un projecte de música medieval de caire trobadoresc on també hi participa el multi instrumentista Efrén López, juntament amb l'arpista i cantant Alba Asensi i la fidulista Gloria Aleza.

Aquest trio està format per músics experimentats dins el camp de la música antiga i d'arrel (Jordi Savall i Hespèrion XXI, Ross Daly, Maria del Mar Bonet, L'Ham de Foc, Ony Wytars...) que ens presenten un nou programa dedicat exclusivament al repertori medieval dels segles XIII i XIV, interpretat amb instruments histò rics i arranjat amb recursos i estètiques imaginades a partir de les de l'època.

Ens suggereixen amb aquest recull de cançons un recorregut que segueix les petjades de l'innovador moviment trobadoresc, a través de les senderes traçades pels camins de peregrinació, les rutes de les croades o les vies medievals de comerç. El concepte de fin'amor o amor cortès, originat a Occitània a mitjans del segle XII, es va escampar gradualment per bona part de l'Occident europeu.La revolució estètica i filosòfica que aquesta nova tendència suscità va influenciar fortament tant la música com el pensament, i fins i tot la pròpia concepció de l'amor, per tot arreu on va arribar. Noves onades de creació poètica i musical van començar a expandir-se, cap a l'Orient fins a Itàlia i cap a Galícia i Portugal a l'Occident, inspirant entre d'altres les cantigas de amigo. També el regne de Castella va rebre influències directes de trobadors com ara en Guiraut Riquier, qui va servir a la cort del rei Alfons X el Savi. Cap al nord, a la França septentrional trobem a finals del s.XII la versió en langue d'oil, o francès antic, del fenòmen trobadoresc amb l'aparició dels trouvéres, i poc després a terres germàniques.


  • Efrén López: llaüt medieval, guiterna, ud, arpa gòtica, bendir, viola de roda, veu
  • Alba Asensi: arpa gòtica, veu
  • Gloria Aleza: viella, nyckelarpa, fídula, veu


Per qüestions sanitàries, no es permet la venda d'entrades física. Només es podran adquirir per internet.