Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

dit dit | Festival TNT 21

Familiar

  • dit dit | Festival TNT 21

City: Terrassa

Place: Casa de la música | Mare de Déu dels Angels, 76

From Sunday 3 October 2021, 12:00 h to 13:00 h

See description of the event
Sun 3 Oct
12:00 h
Finished
Dit-dit. Dit-mà. Mà-cul. Cul-colze. Orella-pestanya-ungla-nas! Orella-pestanya-ungla-nas! Tot tocant-se diferents parts del cos, dos... Read more

Dit-dit. Dit-mà. Mà-cul. Cul-colze. Orella-pestanya-ungla-nas! Orella-pestanya-ungla-nas!

Tot tocant-se diferents parts del cos, dos ballarins fan dansa. Junts. Els guia una veu que a estones els dóna indicacions i en altres narra allò que fan - convertint-los en criatures impossibles, en parts d’un conte.

Pensada per a públic d’entre sis i onze anys, dit dit és una peça-taller fruit d’una investigació de llarg recorregut de la companyia CondeGalí B.L. A partir d’una pregunta inicial sobre com la pandèmia de la SIDA va afectar les comunitats de la dansa i LGBTIQ+ a Espanya i a l’Amèrica Llatina, l’Aimar Pérez Galí- sempre en col·laboració amb l’artista, pedagog i teòric Jaime Conde-Salazar - ha anat desenvolupant diversos processos i projectes des de 2015. En tots ells, es revaloritza el (con)tacte com a mode de pensament i actuació política, i com a mecanisme pel plaer i la mostra d’afecte.

Amb la Covid-19 la recerca de l’Aimar se’ns fa més urgent que mai. Sobretot si pensem en el grup d’edat esmentat, urgeix espolsar-los de sobre la por al tacte abans que cali. I reinstaurar, de passada, el valor de l’experiència corporal com a motor per al seu desenvolupament.

Abans de l’espectacle, el públic practica amb els ballarins les diferents pautes que posaran en joc per explorar el moviment. Dediquen una estona a sumar, restar i imaginar buscant en el propi cos la informació que necessiten per fer-ho. No oblidéssim, ens diuen els CondeGalí, que tot el que hem après ho hem après, en primer lloc, a través de la pell.

Una de les referències constants de l’Aimar és la conferència que l’activista gay Jon Greenberg va pronunciar l’any 1992 a Arteleku, a Sant Sebastià. Greenberg deia llavors que no era el virus el que matava, sinó el conflicte: les barreres que aixecava, el distanciament.

A banda de proposar el tacte com a antídot, a dit dit el record de l’efecte que la pandèmia anterior va tenir sobre la comunitat LGBTIQ+ continua present. Els ballarins no són dos nois perquè sí.