Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

DON RAMÓN MARÍA DEL VALLE-INCLÁN

Theater

  • DON RAMÓN MARÍA DEL VALLE-INCLÁN
  • DON RAMÓN MARÍA DEL VALLE-INCLÁN
  • DON RAMÓN MARÍA DEL VALLE-INCLÁN

City: Lloret de Mar

Place: Teatre Municipal de Lloret de Mar

From Friday 14 April 2023, 20:00 h to 21:15 h

See description of the event
A través de Ramón Gómez de la SernaEscrita i dirigida per Xavier AlbertíEstrena a CatalunyaCastellàRecomanat a partir de 16 anysACTE... Read more

A través de Ramón Gómez de la Serna

Escrita i dirigida per Xavier Albertí

Estrena a Catalunya

Castellà

Recomanat a partir de 16 anys


ACTE INCLÒS A LA PROGRAMACIÓ DE LLORET CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA : SOM EL QUE IMAGINEM.


SINOPSI:

A Don Ramón María de la Vall-Inclán, de Ramón Gómez de la Serna, es produeix un doble retrat, el del retratista i el retratat, els dos Ramons.

Viatjant cap a la vida, l'obra i l'ànima de Valle-Inclán, Gómez de la Serna ens permet observar les eines d'anàlisi, els instruments de dissecció i el cànon estètic. Així es produeix el miracle de la suma estilística i vital de dos creadors literaris essencials per entendre una bona part de les espanyoles del segle XX.

Moltes han estat les aproximacions ditiràmbiques cap a la figura de Valle, fins i tot esperpèntiques, per fer honor al gènere batejat per ell.

Gómez de la Serna ens convida a recórrer un altre camí, més proper a la intimitat, a la realitat quotidiana, a la valoració d'uns principis ètics de vegades enfosquits per la distorsió. Ens convida, en fi, a conèixer en profunditat els mecanismes creadors de Valle, el seu compromís irreductible amb el seu posicionament ètic al món i com tot això genera una de les obres cimeres de la literatura espanyola.

Xavier Albertí


FITXA ARTÍSTICA:

De: Ramón Gómez de la Serna

Dramatúrgia i direcció: Xavier Albertí

Amb Pedro Casablanc

Selecció musical: Xavier Albertí

Disseny d’il·luminació: Juan Gómez-Cornejo


Una producció de Bravo Teatro SL i Teatro Español