Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

FAACCC - Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat

Cultural

  • FAACCC - Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat

City: Barcelona

Place: Fabra i Coats

From Saturday 15 May 2021, 17:00 h to 19:00 h

See description of the event
Sat 15 May
17:00 h
Finished
Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat Conversatori amb Pedro... Read more
Reinvencions perverses de l’escola - Reformisme pedagògic progressista i robotització gradual de la societat
Conversatori amb Pedro García Olivo

Per escapar a la infàmia dels seus orígens, que la feien assemblar massa als Centres Penals, a la Caserna, a l'Hospital i a la Fàbrica, l'Escola va iniciar un procés de "reforma" didàctic-institucional que sempre va ser engalanat amb els atributs del "progressisme" i de la "llibertat". Ja coneixem les baules d'aquesta "escala a l'infern" de l'autocoerció estudiantil: Escoles Noves (Dewey, Montessori, Pestalozzi, Ferrière, Decroly, ...), Escoles Actives (Freinet, Piaget, Freire, ...), Escoles Modernes (amb Ferrer i Guàrdia al front), Escoles Lliures i altres projectes anti autoritaris (Summerhill, Paideia, la "pedagogia institucional" de Lobrot, Oury i Vásquez, centres no-directius inspirats en la psicoteràpia de Rogers, ...). Pretenem explorar el caràcter "pervers" d'aquesta reinvenció constant de l'Escola, a punt de desembocar en la paradoxa d'una contribució substantiva a la robotització integral de la societat que se serveix, però, cínicament, del llenguatge de la “llibertat”, “dels drets de l'estudiant”, de “la participació dels alumnes en el govern dels centres” i, fins i tot, de l’ “autogestió educativa”.