Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

LAS QUE LIMPIAN

Theater

  • LAS QUE LIMPIAN
  • LAS QUE LIMPIAN
  • LAS QUE LIMPIAN

City: Lloret de Mar

Place: - Teatre Municipal de Lloret de Mar

From Friday 12 May 2023, 20:30 h to 21:50 h

See description of the event
COMPANYIA GALLEGA A PANADARÍAComèdia Idioma: Castellà  Durada: 80 min.  Edat recomanada: Per a majors de 12 anys Una sàtira utòpica... Read more

COMPANYIA GALLEGA A PANADARÍA

Comèdia

Idioma: Castellà 

Durada: 80 min. 

Edat recomanada: Per a majors de 12 anys 


Una sàtira utòpica i feminista de la companyia gallega A Panadaría.


SINOPSI: 

Un cartell penja de la maneta de la porta. “Si us plau, arregli l’habitació”. En tornar de la platja, els llits fets, les tovalloles netes i el bany impol·lut. Són “les que netegen”, les invisibles que carreguen a les espatlles un sistema turístic precaritzador. 

Las que limpian és una sàtira utòpica inspirada en la lluita organitzada de les cambreres de pis dels hotels per aconseguir uns drets laborals i socials justos. Davant seu, l'avarícia voraç dels propietaris de les cadenes hoteleres. 

Hi ha persones que mai han netejat un vàter i n'hi ha d'altres que en netegen cinc-cents al mes. 

L’obra fa un retrat satíric de la lluita de les cambreres de pis per aconseguir uns drets laborals i socials justos i posa també sobre la taula la necessitat de revaloritzar el treball i les cures i deslligar-lo del gènere. 


Debat Postfunció amb L’Aurora (Associació de Dones de Lloret) i Eulalia Corralero treballadora de la neteja en hotels de Lloret i una de les fundadores del moviment “Les Kellys”, grup que va sorgir l’any 2014 per lluitar pels drets laborals i socials de les cambreres d’hotels. 


FITXA ARTÍSTICA: 

Creació i interpretació: Areta Bolado, Noelia Castro i Ailén Kendelman 

Suport dramatúrgic: Paula Carballeira 

Música original: Ailén Kendelman 

Producció: A Panadaría / Centro Dramático Nacional (CDN)