Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

Ocaña, Reina de las Ramblas

Music, Theater

  • Ocaña, Reina de las Ramblas

City: Pineda de Mar

Place: Auditori de Pineda de Mar

From Saturday 20 May 2023, 20:30 h to 22:00 h

See description of the event
Sat 20 May
20:30 h
Finished
Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú  sabés què significava fer... Read more

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú  sabés què significava fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf es va convertir en un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles.

La icona gai de la Barcelona de la Transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món, torna un altre cop amb Ocaña, Reina de las Ramblas. I aquesta vegada torna després d’haver rebut els Premis de la Crítica 2019 al millor musical i al millor intèrpret de musical.

De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez, de la guitarra de Marc Sambola i la dramatúrgia de Marc Rosich, ret homenatge al controvertit personatge en un recital teatralitzat a ritme de coplas. Així les paraules en primera persona del carismàtic pintor naïf es combinen amb la interpretació virtuosa de clàssics com Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego. Vázquez es transforma davant dels ulls de l’espectador, es posa en la pell de l’artista, i sota la seva màscara, repassa els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort. 


Direcció: Marc Rosich

Durada: 70 minuts


Activitat per a commemorar el 20 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia