Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

QUERALT MOLNERA

Theater

  • QUERALT MOLNERA

City: Reus

Place: Raval de Robuster, 34

From Sunday 22 May 2022, 19:00 h to 20:30 h

See description of the event
Sun 22 May
19:00 h
Finished
La inestabilitat que es visqué a Catalunya durant el segle XVII, marcada per greus problemes socials (bandolerisme, epidèmies, crisis... Read more

La inestabilitat que es visqué a Catalunya durant el segle XVII, marcada per greus problemes socials (bandolerisme, epidèmies, crisis econòmiques, revoltes pageses...), feu aflorar, en bona part de la societat catalana, una forta superstició, atiada per l’analfabetisme i la ignorància generalitzats. Aquest sentir supersticiós fou aprofitat per les elits dirigents com a eina de repressió i d’afermament de l’autoritat. Proliferaren aleshores els processos per bruixeria, que ja havien fet estralls al llarg del segle XIV, adreçats contra dones, la conducta de les quals, per raons diverses, es considerava sospitosa de contravenir els valors tradicionals. En aquest context, moltes dones patiren empresonaments arbitraris, tortura i mort, acompanyats, en ocasions, de la confiscació de llurs patrimonis. La història que es presenta en aquesta obra versa sobre el cas de la Queralt Molnera, personatge fictici, però alhora paradigmàtic d’una època en què saber llegir, creure en la ciència o portar una vida lliure resultaven motius suficients per enviar una dona a la forca acusada de bruixa.