Finished

Wow ... this event is over, but we can help you keep up to date with the next events if you subscribe to our newsletter. So you can book your place on time and know what they do near you!

RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

Hike, Cultural

  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT
  • RUTA PICTORICOLITERÀRIA MIR-MANENT

City: Aleixar, L'

Place: Punt de trobada: mirador-aparcament l'Aleixar

From Saturday 17 April 2021, 10:00 h to Sunday 28 November 2021, 14:00 h Multiple sessions

See description of the event
Sat 17 Apr
10:00 h
Finished
Sun 25 Apr
10:00 h
Finished
Sun 2 May
10:00 h
Finished
Sat 8 May
10:00 h
Finished
Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor... Read more

Els paisatges de l’Aleixar i Maspujols són espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris.

JOAQUIM MIR, hi va viure a començament del segle XX (1906-1914) en el període més llarg de producció continuada des d’un mateix paisatge, durant el qual, escriu Francesc Miralles, “la seva pintura assoleix les fites més personals i revolucionàries i s’avança a les teories dels primers avantguardistes europeus”. MARIÀ MANENT, des del mas de Segimon a l’Aleixar, va cantar aquestes terres del Camp de Tarragona en els seus dietaris, que abracen des de la immediata postguerra fins a finals dels quaranta i, sobretot i de manera continuada, des de 1960 fins a 1986. Sam Abrams els considera “una de les grans creacions en prosa de la literatura catalana contemporània” i “un espai de bellesa, saviesa i humanitat”.

Us proposem dues rutes, una la clàssica de 4h, i una l'essencial, de 2h.

Preus i dates:

- Ruta essencial (2h: L'Aleixar i ermita de Sant Blai, 8€): Dissabte 17 d'abril i Diumenge 2 de maig a les 10h.

- Ruta clàssica (4h: L'Aleixar, ermita de Sant Blai i Maspujols, 10€): Diumenge 25 d'abril, Dissabte 8 de maig a les 10h.

*Despeses de gestió no incloses

Grups concertats consulteu preus i disponibilitat codol@codoleducacio.com