Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Projecció documental 'Bidasoa 2018-2023'

Cine, Música

  • Projecció documental 'Bidasoa 2018-2023'
  • Projecció documental 'Bidasoa 2018-2023'
  • Projecció documental 'Bidasoa 2018-2023'

Ciudad: Vic

Lugar: Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

De viernes 2 febrero 2024, 19:30 h a 21:30 h

Ver descripción del evento
Projecció organitzada per les Jornades antifeixistes de Vic.Un documental dirigit per Fermín MuguruzaPresentació a càrrec de Joni D.Abans... Leer más

Projecció organitzada per les Jornades antifeixistes de Vic.

Un documental dirigit per Fermín Muguruza

Presentació a càrrec de Joni D.

Abans de la projecció es projectarà el curt Perder, de Rubén Guindo Nova


Bidasoa 2018-2023. Sinopsi

El control policial i el tancament d'alguns passos de la frontera pirinenc-atlàntica natural del Bidasoa que va imposar França l'estiu del 2018 per evitar l'entrada d'immigrants  cap a la resta de països europeus, va provocar 10 morts en un any.

Set persones van morir des de l'abril del 2021 ofegades a les aigües del riu Bidasoa entre Irun i Hendaia, i tres més van perdre la vida l'octubre del 2021, atropellades per un tren a Ziburu.

Aquest documental, a més de donar veu i posar cara a diverses de les activistes a banda i banda del riu, com a representants de les associacions Harrera Sarea (Xarxa d'acollida) i Bidasoa Etorkinekin (El Bidasoa amb els migrants), també recorda aquells que van perdre la seva vida, posant nom, edat, travessia i somnis, coneixent la història i les persones que s'amaguen darrere de les fredes xifres de morts, humanitzant així la tragèdia.

Més informació - https://jornadesantifeixistes.blogspot.com


Crèdits fotos

Jone Unanua
Talka Records & Films
www.muguruzafm.eus
www.blackisbeltza.eus