Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Concert "El Messies de Händel" amb la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis

Conciertos

  • Concert "El Messies de Händel" amb la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis
  • Concert "El Messies de Händel" amb la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis
  • Concert "El Messies de Händel" amb la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis

Ciudad: Moià

Lugar: Església Parroquial

De sábado 1 abril 2023, 20:00 h a 21:30 h

Ver descripción del evento
sáb. 1 abr.
20:00 h
Finalizado
Concert "El Messies de Händel" amb la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis a Moià el dissabte 1 d'abril, a les 20.00h, a l'Església... Leer más

Concert "El Messies de Händel" amb la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis a Moià el dissabte 1 d'abril, a les 20.00h, a l'Església Parroquial.

Orgue-clavicèmbal: Josep Maria Conangla

Direcció: Emmanuel Niubó

En venda les entrades (5 euros) a entrapolis.com i a l'OAC de l'Ajuntament de Moià.


A Moià, coincidint amb la Setmana Santa, es representarà “El Messies de Händel”, una obra simfònica clàssica que es representava en el passat, però que ja fa molts anys que no es fa a la localitat. La proposta d’un dels membres de la Camerata Bacasis, originari de Moià, ha estat ben rebuda i es considera una oportunitat per encaixar el context de l’obra amb l’època de l’any. És una de les obres més interpretades de la història i s’acostuma a interpretar en dates nadalenques tot i que el mateix compositor, escollís estrenar-la en dates pròximes a Setmana Santa, el 13 d’abril de 1742 a Dublín. A Moià, també tindrem “El Messies de Händel” a l’abril.

La Polifònica de Puig-reig i l’orquestra de cambra de la Catalunya central, una setantena de músics i cantants, actuaran a l’Església de Santa Maria de Moià per oferir una experiència musical de gran qualitat. La Polifònica de Puig-reig és considerada una de les millors corals del país, fins al punt que fa trenta anys va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. La Polifònica de Puig-reig era una habitual de la programació cultural del poble de Moià, però ara feia gairebé vint anys que no venia. El 1984 hi van interpretar el primer concert i el 1986 va cantar-hi el musical A Chorus Line. Les actuacions més recents de la formació daten dels anys 1999 (musicals cats), 2001 i 2004. Aquesta formació coral compta amb una jove cantant moianesa, formada a l’antiga escola municipal de música de Moià.

La Camerata Bacasis, l’orquestra de corda de la Catalunya Central, va néixer el 2011 i 2 anys més tard ja va debutar a l’Escola Pia de Moià. Més tard, ha col·laborat diversos cops amb diferents residències de la tercera edat de la comarca, portant-hi els seus projectes solidaris. L’última actuació de l’orquestra a Moià va ser el 6 de novembre del 2021 quan la Camerata Bacasis va omplir el parc municipal amb prop d’un miler d’espectadors que la seva producció pròpia “Electrobacasis”. Tres joves músics del poble formen part d’aquesta formació, tots ells formats a l’antiga escola municipal de música.

Amb l’objectiu que a Moià hi hagi activitat cultural variada i no només centralitzada per Festa Major, es programen actes de qualitat ara que comença la primavera.