Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Jornada Endimaris Script Lab

Otros, Cine

  • Jornada Endimaris Script Lab

Ciudad: Sitges

Lugar: Palau Maricel de Sitges

De martes 24 mayo 2022, 9:30 h a 18:30 h

Ver descripción del evento
mar. 24 may.
09:30 h
Finalizado
L’audiovisual català es troba en un moment molt interessant on les apostes decidides per les històries pròpies, en versió original... Leer más

L’audiovisual català es troba en un moment molt interessant on les apostes decidides per les històries pròpies, en versió original catalana, estan arribant a tot els racons del món, mostrant realitats i imaginaris col·lectius, desconeguts fins ara per al gran públic.

La Mostra Endimaris vol aprofitar aquesta corrent per donar un impuls als creatius de Sitges, posant de relleu els elements necessaris per arribar a un públic ampli i sense complexes. I per això planteja una jornada professional, on el sector s’apropi als creadors i tinguin un intercanvi d’experiències, opinions i dades que obrin portes a noves incorporacions al mercat laboral, a noves històries i a la creació d’una industria creativa, i per tant econòmica.

El projecte es centra en el procés d’escriptura d’una obra audiovisual, el guió, fent especial èmfasi en històries locals amb potencial d’internacionalització, que deslocalitzin la ficció de la capital i busqui l’autenticitat dels relats, com ha estat el cas recent de “Alcarràs”, un relat autèntic, rodat a Lleida, que ha guanyat el prestigiós ós d’or a la Berlinale, “Libertad”, rodat a la Costa Brava i que va arribar a Cannes, “Estiu 1993”, rodat a Sant Feliu de Pallerols i que rellançat l’eco-turisme en la regió, o “Isaac”, rodat a Sant Pere de Ribes, que s’ha estrenat a Estats Units o Regne Unit, i ha significat un increment considerable dels rodatges a aquesta població del Garraf.

Jornada de Treball Endimaris Script lab

Dimarts, 24 de maig de 2022 – Palau maricel de Sitges

Matí

09.30h Benvinguda i presentacions

09:45h Sitges i Mostra Endimaris

10.00h Master-class amb Alberto Evangelio director i guionista de “Visitante” nominada als Premis Gaudí.

11:30h Coffee Break

12.00h Master-class amb Judith Colell, Presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, directora i guionista.

Tarda

Taller pràctic amb David Matamoros (productor El Hoyo)

15.30h El cervell del cocodril: com escriure històries que es recordin

16.30h Sinopsi: com escriure una sinopsi pensant en la indústria

S’escolliran entre 7 i 10 projectes d’escriptores per treballar la seva escriptura i posada en escena de cara a presentar-se a la indústria.

18.00h Conclusions i cloenda