Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

La cançó dels deportats

Culturales

  • La cançó dels deportats

Ciudad: Gavà

Lugar: Espai Maragall

Inicio: sábado 6 febrero 2021, 19:00 h

Ver descripción del evento
sáb. 6 feb.
19:00 h
Finalizado
Adaptació de la novel·la La cançó dels deportats, de Teresa Pous.Relat musicat.En commemoració de les víctimes de l'Holocaust.Organitza:... Leer más

Adaptació de la novel·la La cançó dels deportats, de Teresa Pous.

Relat musicat.

En commemoració de les víctimes de l'Holocaust.

Organitza: Gavà Drets Humans

 

Un relat commovedor sobre catalans (amb cognom alemany) obligats a lluitar amb l’exèrcit nazi durant la Segona Guerra Mundial i que van ser fets presoners pels russos. És una mirada diferent sobre els efectes del nazisme i la reconstrucció d’una tragèdia personal i col·lectiva en què l’amistat, l’amor i la força de l’art compartit prenen tot el seu valor pel fet d’enfortir l’esperit dels deportats.

 

Hi trobarem una mirada diferent sobre els efectes del nazisme i una reconstrucció d’una tragèdia personal i col·lectiva on l’amistat, l’amor i l’art fan de contrapunt. Aquesta novel·la, que combina ficció i realitat, s’elaborà a partir d’unes converses amb Rodolf Berthold, un català de pare alemany que va ser obligat a lluitar a l’exèrcit nazi i després va ser deportat a camps de concentració de Rússia. Al costat de les paraules, escoltarem cançons de pau en temps de guerra. També La cançó d’un deportat, escrita per Jupp Sthoer, supervivent del camp rus de Magnitogorsk, la història del qual s’explica a la novel·la i en aquesta dramatúrgia. Aquesta cançó ha estat adaptada i musicada pel cantautor Josep Tero. A més, podrem escoltar diverses peces musicals i Sibèria, una composició per a violoncel de Pere Leyes inspirada en la novel·la La cançó dels deportats.

 

Preu: Entrada gratuïta