Evento finalizado

MORT A LES CUNETES

Culturales, Teatro

  • MORT A LES CUNETES
  • MORT A LES CUNETES
  • MORT A LES CUNETES

Ciudad: Montmeló

Lugar: Carrer Folch i Torras, 2 , 08160 Montmeló

De sábado 13 abril 2019, 20:00 h a 21:00 h

Ver descripción del evento
DAVID PINTÓ I JOAN VALENTÍ El muntatge narra la història de “La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria”: l’afusellament de vuit... Leer más

DAVID PINTÓ I JOAN VALENTÍ

El muntatge narra la història de “La Fossa de Can Maçana o els Fets de Súria”: l’afusellament de vuit republicans, civils, que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939, de la presó de Manresa i la fuga d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar. La fossa encara no ha estat localitzada.

Una petita i modesta aportació a la memòria històrica d’aquest país, explicant aquest crim execrable del franquisme que durant molts anys, masses, ha estat silenciat. Un reconeixement moral i públic a aquestes vuit persones que van morir per les seves idees. I alhora, un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

Amb un format de cinc monòlegs dels testimonis principals dels fets: Jaume Ollé, emboscat a la zona que va presenciar els crims; Teresa Mabras “la Maciana”, dona del bosc i represaliada, que cobria aquests cossos insepults; Nicomedes Salguero, Guàrdia Civil que comandava l’escamot; Rita Soler, falangista delatora i en Josep Nin, supervivent; volem reconstruir, des de la força de la paraula i la música, el que va passar. 

Volem fer reflexionar des de l’humor i la tendresa. Jugar a fer riure i a fer emocionar.