Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Música dels convents gironins.

Conciertos

  • Música dels convents gironins.
  • Música dels convents gironins.

Ciudad: Girona

Lugar: Auditori La Mercè

De domingo 17 diciembre 2023, 19:00 h a 21:00 h

Ver descripción del evento
dom. 17 dic.
19:00 h
Finalizado
Música dels convents gironins dels segles XVII i XVIII conservada a l’arxiu de la catedral, on es conserven partitures d’alguns dels... Leer más

Música dels convents gironins dels segles XVII i XVIII conservada a l’arxiu de la catedral, on es conserven partitures d’alguns dels 13 convents de la ciutat El present concert es centra en algunes de les partitures en format de música de cambra, amb 4 veus -dos sopranos, contralt i tenor, però sense baix- i amb el continu fet amb orgue positiu, violoncel i llaüt. Es música tota ella vocal, doncs la instrumental s’ha perdut, composta per mestres de capella que signaven o no les partitures en funció de si la seva execució es feia d’acord amb les ordinacions de la capella de música. Els textos són tots ells en llatí o castellà fins el 1770, quan es van recuperar les primeres composicions en català. Els temes tractats són molt diversos, des de la celebració del sant patró d’un convent fins a l’entrada de noves novícies en alguns convents femenins de l’alta societat gironina. Les obres que presentem són totes elles inèdites, tenen l’atractiu de la seva alta qualitat i mostren l’evolució musical de la ciutat des de l’estil antic del s. XVII (Francesc Soler) fins al classicisme de Domènec Arquimbau.