Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Nicaragua: Patria Libre Para Vivir. (Dia Internacional de la Pau 2021)

Cine

  • Nicaragua: Patria Libre Para Vivir. (Dia Internacional de la Pau 2021)

Ciudad: Sant Boi de Llobregat

Lugar: Cal Ninyo

De sábado 25 septiembre 2021, 18:00 h a 21:30 h

Ver descripción del evento
sáb. 25 sept.
18:00 h
Finalizado
Dia Internacional de la Pau 2021Projecció del documental i col·loqui posterior amb el seu director Daniel Rodríguez Moya.Sinopsis:... Leer más

Dia Internacional de la Pau 2021

Projecció del documental i col·loqui posterior amb el seu director Daniel Rodríguez Moya.

Sinopsis: Agost de 2018. Han passat quatre mesos des que a Nicaragua una insurrecció popular sense precedents des de 1979 posés en escac al govern de Daniel Ortega i Rosario Murillo, convertit en una dictadura de facto. Els morts es compten per centenars, així com els desapareguts i els presos polítics. Les forces policials i, especialment, paramilitars han desencadenat una cacera casa per casa per a empresonar als principals líders de les revoltes, entre els quals es troben pagesos, periodistes, mediambientalistes i antics guerrillers sandinistes.

En aquest context de terror, un periodista espanyol i doctor universitari especialitzat en la Revolució Sandinista s'infiltra en la resistència al règim d'Ortega per a conèixer de primera mà la naturalesa d'unes protestes que van més enllà d'una revolta més. Amb un estil directe i amb una narrativa que va d'allò més purament literari a l'estrictament periodístic, en la pel·lícula s'aconsegueixen valuosíssims testimoniatges de protagonistes que poc després van haver de sortir a l'exili o van ser empresonats pel règim d'Ortega.


Organitza: Associació d'Amistat San Miguelito - Sant Boi i Desos, Opció Solidària, amb col·laboració de l'Ajuntament de Sant Boi.

Activitat gratuïta. Per assistir-hi cal inscripció prèvia per a reservar invitació. Programació presencial amb mesures de protecció contra la Covid19.