Finalizado

Orquestra de Cambra Gonçal Comellas

ver detalle del evento

Lugar: Auditori del Centre Cultural la Mercè

De 22-09-2023 19:00 a 22-09-2023 20:45

Categorias: Conciertos, Música

El Club Cultural Amics de la Càtedra Dr. Bofill inaugura el curs acadèmic amb el concert d'Orquestra de Cambra Gonçal Comellas.Aglutinada... Leer más

El Club Cultural Amics de la Càtedra Dr. Bofill inaugura el curs acadèmic amb el concert d'Orquestra de Cambra Gonçal Comellas.

Aglutinada a l’entorn del seu director, l’Orquestra de Cambra Gonçal Comellas està formada per joves i excel·lents professionals reconeguts tant en l’àmbit concertístic com pedagògic. Creada l’any 1994, ha actuat per les sales més importants: Kursaal de Bilbao, Palau Euskaldún de Sant Sebastiá, Auditori de Saragossa, Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana, i gires per Itàlia i Alemanya, col·laborant amb artistes com J. P. Rampal, Josep Colom, Montserrat Caballé, Josep Carreras... L’orquestra manifesta una clara vocació de recolzament als joves valors de la música clàssica.

Director :
Gonçal Comellas ha estat un dels violinistes més destacats de la segona meitat del s. XX. Deixeble predi-lecte de Joan Massià i admirador musical i humanístic de Yehudi Menuhin, que com diu el mateix Comellas, va ser el seu preceptor i padrí artístic. Guanyador dels principals concursos internacionals de violí: Isidro Gyenes, Carl Flesch, Jacques Thibaud, Reina Elisabeth, Viña del Mar, etc. Ha mantingut una gran dedicació a la música de cambra, especialment amb formacions de corda: Orquestra de Cambra Catalana (1975), Orquestra de Cambra Reina Sofia (1982), Orquestra de Cambra del Palau de la Música (1990), Orquestra de Cambra Gonçal Comellas (1994) i Orquestra de Cambra Unesco Barcelona (2014). Un dels principals objectius de totes aquestes orquestres ha estat la promoció de joves talents, com els que avui podran escoltar: Sofia Guillamón (12 anys) i Rubén Delgado (11 anys).

Las inscripciones estan cerradas.