Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

Si això és un cavall

Teatro

  • Si això és un cavall
  • Si això és un cavall
  • Si això és un cavall

Ciudad: Montornès del Vallès

Lugar: Teatre municipal Margarida Xirgu

De domingo 6 junio 2021, 18:00 h a 19:10 h

Ver descripción del evento
Un renill per la llibertat'Si això és un cavall' és un espectacle teatral, escrit i interpretat per l'actor Maurici Biosca (exmembre... Leer más

Un renill per la llibertat


'Si això és un cavall' és un espectacle teatral, escrit i interpretat per l'actor Maurici Biosca (exmembre de la Cia. Pocaconya i cofundador de la Fundació Miranda) que després de deu anys convivint entre cavalls lliures i fent pedagogia, torna als seus orígens per donar-los veu.

"El cavall, com el dofí, és un dels animals més populars i estimats però tot i així, el gran desconeixement que tenim sobre la seva naturalesa fa que el seguim maltractant fent-lo viure entre quatre parets i deixant-lo sortir -sempre sota el nostre control i la nostra autoritat-, tan sols per poder realitzar les nostres activitats esportives, de lleure, terapèutiques… Si els cavalls parlessin, a part de demanar-nos que els alliberéssim, ens explicarien un munt de coses interessants que potser ens farien reflexionar; és per això que els he donat veu en aquest espectacle que va més enllà d’una reivindicació animalista –més que justificada i actual en aquests temps que troten-. El resultat és un text que parla de com som, com actuem, com ens sentim els humans i alhora ens anima a reconnectar amb els nostres orígens per poder ser o sentir-nos una mica més lliures.

Un tribut als cavalls i a tots els éssers vius que malviuen tancats, i que segueixen esperant a ser alliberats


Sinopsi:

La història d'un cavall, després de ser separat del seu ramat i tancat en un box d'un centre hípic convencional, d'on tan sols podrà sortir per fer classe, competir, saltar i donar voltes. Ens parlarà com si fóssim cavalls companys seus, el veurem caure, aixecar-se i lluitar per intentar no perdre la seva essència, ens animarà a resistir i reconnectar amb la nostra essència lliure, ens farà una confessió - un pel confusa-, sobre la seva verdadera identitat i ens farà partícips també dels seus somnis, algun malson i els seus records de cavall lliure.


Fitxa artística:

Autor/intèrpret: Maurici Biosca Riera

Direcció actoral: Oscar Muñoz.

Posada en escena inicial: Marc de la Torre

Disseny de llums: Xavi Sala.

Tècnic de llums: Ton Vilaplana.

Veu en off: Montse Llussà Maurici Biosca

Banda sonora: Isaac Elias i temps Record.

Ajudants de creació: Marc de la Torre, Eduard Biosca, Guillem Barceló, Mònica Garriga, Oscar Muñoz, Toni Roura.

Assessores de Cos: Ona Mestre i Sandra Ballvè.

Assessors d’etologia-equina: David Castro i els cavalls lliures de la Fundació Miranda.

Escenografia: Santi Gonzalez i Mauri Biosca.

Fotografies: Miquel Badia, Quico Ortega i Erola Albesa Solsona.

Vídeo promocional: Forest Film Studio.