Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació

Culturales

  • Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació
  • Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació
  • Visita guiada a la casa Torres Amat i Centre d'interpretació

Ciudad: Sallent

Lugar: Carrer Pelatera, 2-6, 08650 Sallent, Barcelona

De sábado 1 junio 2024, 17:00 h a domingo 22 diciembre 2024, 12:00 h Varias sesiones

Ver descripción del evento
La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment,... Leer más

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

Al juliol i agost, combinable amb el Poblat ibèric del Cogulló i el Geoparc

Durada aproximada: 1'15h

Accés: Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allí hi ha el centre d'interpretació, per on s'inicia la visita. També es pot arribar amb autocar amb la línia d'Alsa.

Més informació a Sallent Turisme o al telèfon 671 405 483.