Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

ALHAYAT O LA SUMA DELS DIES

Teatre

  • ALHAYAT O LA SUMA DELS DIES
  • ALHAYAT O LA SUMA DELS DIES
  • ALHAYAT O LA SUMA DELS DIES

Ciutat: Lloret de Mar

Lloc: Teatre Municipal de Lloret de Mar

De dissabte 29 de gener 2022, 20:00 h a 21:25 h

Veure descripció de l'esdeveniment
CIA. La Viciosa Durada: 1 hora i 25 minuts Idioma: Català, anglès i àrab. L’espai entre l’existència i l’oblit  ESPECTACLE PROGRAMAT... Llegir més

CIA. La Viciosa

Durada: 1 hora i 25 minuts 

Idioma: Català, anglès i àrab. 

L’espai entre l’existència i l’oblit 

ESPECTACLE PROGRAMAT EN MOTIU DE LA CELEBRACIÓ EL 30 DE GENER DEL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU 

Debat postfunció amb la companyia a càrrec de la Plataforma per la Pau Lloret. 

La política migratòria europea: entre l’acollida i la dissuasió.  

Premi Novaveu dels XXIII PREMIS DE LA CRÍTICA D’ARTS ESCÈNIQUES,  


SINOPSI:

Tres personatges i l’espera. L’eterna espera que pateixen els milers de refugiats després d’haver realitzat el viatge més llarg i difícil de les seves vides. L’espera eterna sense informació en un camp de refugiats. La Júlia, voluntària, arriba a un camp de refugiats a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià. Comencen a comunicar-se amb una pissarra: paraules i dibuixos. Mig en català, mig en anglès, mig en àrab. S’entenen com si fossin amics de tota la vida. A aquesta complicitat s’hi afegeix la Samura, la germana d’en Hadi. La passió que comparteixen per la literatura es materialitza en un projecte per construir una biblioteca pel camp. Però construir una biblioteca enmig del no-res no és fàcil, necessitaran la col·laboració de totes les persones del camp -voluntaris, gestors i refugiats – i uns i altres fa massa temps que no s’escolten. 

Alhayat està inspirada en fets reals: d’una banda, la construcció de la biblioteca que va tenir lloc al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l’estiu del 2016 i, de l’altra, l’experiència personal com a voluntàries de part de l’equip artístic d’ALHAYAT.   

La peça parla de tot allò que passa mentre no es fa res: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions. La por. La impotència i la incertesa. Però sobretot, de l’amistat i de persones que busquen la forma de fugir d’un lloc que només existeix pels que l’habiten. 

Puntuació de 8.3 a Recomana.cat  

La crítica ha dit:

“Una propuesta de compromiso sincero y gran testimonio teatral. Una fotografía al callejón sin salida que se vive en

los campos de refugiados” José Carlos Sorribes – El Periódico 

“La direcció escènica de l’Aura Foguet acompanya de manera brillant i sense estridència una tragèdia que ens arriba pel detall i sense cap tipus de melodrama, tant a través del text com del moviment.” Teresa Ferré, ElTempsdelesArts 

“La dramatúrgia de Laia i Aura Foguet destaca per explicar què passa en un lloc tan deshumanitzat amb la senzillesa d’una narració antiga. […] L’aposta funciona també perquè compta amb un trio d’intèrprets que connecta amb aquesta atmosfera lleugerament allunyada de la realitat d’una tragèdia abrigada per sinceres emocions.” 

Juan Carlos Olivares, Time Out 

FITXA ARTÍSTICA:

Direcció: Aura Foguet 

Dramatúrgia: Laia Foguet i Aura Foguet

Repartiment: Georgina Latre, Manar Taljo i Moha Amazian

Producció i producció executiva: La Viciosa

Escenografia: Alexandra Pallejà

Adjunta de direcció: Laia Foguet

Il·luminació: Èric Rufo

Moviment: Yucef Zraiby

Espai Sonor: Pol Fontanals

Responsable de vestuari: Nestor Reina

Disseny i construcció d’utillatge interactiu: Miquel Llull

Assessor lingüístic: Lamé Taljo

Imatge del poster: Toni Vidal

Vídeos i imatges promocionals: Mikel Alors, Ana Casero i Toni Vidal

Agraïments: La Infinita, Eòlia, Aleix Fauró, Patricia Mollà, Ahmed Alhamsho, Arnau Prat, Toni Vidal, Lola Armadàs, Txema Montero, Hamu, Yamen Alsafade, Hadi Ghader, Damián Bojorque i Elena Díez (El Gecko con Botas) i a totes les persones que ens han cedit llibres.