Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Beguinas, monjas y trobairitz :la mística cortés Terrassa 2019

Concerts, Música

  • Beguinas, monjas y trobairitz :la mística cortés Terrassa 2019

Ciutat: Terrassa

Lloc: Esglèsia de Sant Pere de Terrassa

De dijous 8 d’agost 2019, 20:30 h a dilluns 12 d’agost 2019, 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dj. 8 d’ag.
20:30 h
Finalitzat
beguinas, monjas y trobairitz: la mística cortés Dijous 8 d’agost 20.30 h Dones compositores a l'edat mitjana DeMUSICA ENSEMBLE Susana Almazán, veu i rabel Eva Sánchez, veu i percussió Susanna Vardanyan, veu Nuria Díez, veu... Llegir més

beguinas, monjas y trobairitz: la mística cortés

Dijous 8 d’agost 20.30 h

Dones compositores a l'edat mitjana

DeMUSICA ENSEMBLE

Susana Almazán, veu i rabel Eva Sánchez, veu i percussió Susanna Vardanyan, veu

Nuria Díez, veu i flauta

Abigail R. Horro, veu, arpa medieval i flautes

M. Ángeles Zapata, veu, saltiris i direcció

Aquest és un programa dedicat a les dones medievals creadores, escriptores i compositores. Es posarà música a l'obra de les místiques medievals, Hildegard von Bingen, Farrier de Landsberg, Beatrice de Natzaret, Gertrudis de Helfta i Juliana de Norwich. Escoltarem les melodies i els textos de les trobairitz Tibor de Remon i Beatriz de Dia.

Finalment, escoltarem els textos de les primeres dones que van escriure en llengues vernàcules entre els segles XIII i XIV: les beguines, dames de pensament lliure que vivien al mig d'Europa durant l'edat mitjana, com Hadewijch d'Anvers, Matilde de Magdeburg i Margarita Porete, executades a la foguera l'any 1310.

Amb la finalitat de donar a conèixer l'obra de totes aquestes dones, la directora M. Ángeles Zapata, ha adaptat alguns dels seus textos literaris amb la música dels principals còdexs musicals europeus dels segles XIII-XIV.

Totes les obres són inèdites, noves creacions que sorgeixen a partir de material antic reinterpretat per dones del present.

DeMusica Ensemble

És un grup vocal femení dedicat a la música antiga creat l'any 2009, per la seva directora, la Dra. en musicologia M. Ángeles Zapata. Es centren en l'estudi i interpretació de les obres musicals i repertoris de dones compositores, i pretenen visualitzar el paper de la dona al llarg de la història de la música.

Han paticipat a nombrosos festivals de música antiga dins i fora d'Espanya, com el de música religiosa de la setmana de Cuenca SMRC, Festival Internacional de Música Antiga de Peñíscola, Festival Internacional de música barroca "José de Nebra", Festival de música antiga de Granada (MAG), Festival de música antiga de Gijón, música antiga castell d'Aracena, Festival tres cultures de Múrcia, cicle tres cultures de Còrdova i, dins de D'Umbria Música Antiga, actuant a Perugia i Gubbio (Itàlia)