Carrer de Txernòbil (teatre)

Teatre

  • Carrer de Txernòbil (teatre)

Ciutat: Figueres

Lloc: Sala Toni Montal - LA CATE

De dissabte 20 de novembre 2021, 20:00 h a 21:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Carrer de Txernòbil Cia. Oblideu-vos de nosaltres Dissabte 20 de novembre A les 20h Sala Toni Montal Dramatúrgia i direcció Joaquim... Llegir més

Carrer de Txernòbil

Cia. Oblideu-vos de nosaltres

Dissabte 20 de novembre

A les 20h

Sala Toni Montal

Dramatúrgia i direcció

Joaquim Armengol

amb

Evelyn Arévalo

El projecte sorgeix quan llegim el relat Una veu humana solitària, un text colpidor en

forma de monòleg que sorgeix d’una entrevista que Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de Literatura 2015, fa a Liudmila Ignatenko, dona del bomber difunt Vassili Ignatenko, i que transcriu meravellosament en el llibre La pregària de Txernòbil. Aquest relat en primera persona causa un impacte tant profund en el lector que volem fer-lo arribar al major nombre de gent possible en forma de peça teatral. No només per explicar l’incident de Txernòbil des de dins mateix de la tragèdia, i per mostrar a tothom els perills nuclears evidents o de posar en qüestió la fe cega en la ciència que la majoria tenim i que pot evocar-nos a una més que probable destrucció; sinó per atendre la veu de Liudmila Ignatenko, tan veritable, feridora i plena d’humanitat. El seu és un exemple d’amor tan grandiós i d’una transparència i intensitat tan commovedores, que el testimoni personal de la seva terrible experiència familiar a Txernòbil el veiem com un emblema universal de com sobreviure a l’horror.

Durada: 60 minuts

10 €. Socis: 8€. Venda d’entrades a www.lacate.cat, a la secretaria de La Cate i, el mateix dia del concert, a la taquilla.


DESCOMPTES:

Per accedir al concert caldrà acreditar l’edat a l’accés.