Finalitzat

CENDRILLON (EN DIRECTE DES DE L'ÒPERA DE PARIS)

veure detall de l'esdeveniment

Lloc: Cinema Prado de Sitges

De 07-04-2022 19:15 a 07-04-2022 22:00

Categories: Cine

Cendrillon de Jules Massenet al Cinema Prado Sens dubte Massenet va buscar enlluernar la seva època quan va posar música al conte de... Llegir més

Cendrillon de Jules Massenet al Cinema Prado

Sens dubte Massenet va buscar enlluernar la seva època quan va posar música al conte de fades de Charles Perrault. Amb Cendrillon, el compositor ens ofereix una de les obres més atractives. En adornar la fada amb un timbre de coloratura irreal i atorgar el paper del príncep a una soprano, ens ofereix un festival vocal acompanyat d’una rica i variada orquestració que oscil·la entre la delicadesa mozartiana, les cites barroques i els grans matisos romàntics.

Sinopsi

Lucette és una noia bona que viu al costat del seu pare a la mansió de Madame de la Haltière, amb qui aquest s’ha casat en segones núpcies, aportant ella al matrimoni dues filles més, Noémie i Dorothée, tan capritxoses com la seva mare, que a més té un geni endimoniat que tots temen, des dels criats al seu marit. A la Lucette li assignen les feines més pesades de la casa, i en definitiva és una criada més. Un dia es rep l’anunci que el rei va fer un ball, perquè el seu fill, el príncep, esculli una de les joves nobles del lloc.

La revolució arriba a la casa en forma de vestits, pentinats i joies per fer de les joves les més belles de la festa, resultant al final les més ridícules. Ningú no pensa en Cendrillon que es queda sola davant la pena del seu pare. Cendrillon es resigna a la seva sort i quan s’adorm apareix la seva fada padrina amb els esperits i follets que la serveixen i gràcies als seus poders transforma Cendrillon en la més bella de les princeses. Li dóna a més unes sabates de vidre que la fan irreconeixible a tothom. Una única advertència: ha d’estar de tornada quan sigui la mitjanit.

Fitxa Tècnica

Durada: 2h 40

Director Musical: Carlo Rizzi

Directora d’Escena: Mariame Clément

Música: Jules Massenet

Escenografia i Vestuari: Julia Hansen

Repartiment: Tara Erraught. Daniela Barcellona, Anna Stéphany, Kathleen Kim, Charlotte Bonnet. Marion Lebègue, Lionel Lhote, Philippe Rouillon, Cyrille Lovighi, Olivier Ayault, Vadim Artamonov, Corinne Talibart, So-Hee Lee, Stéphanie Loris, Anne-Sophie Ducret, Sophie van de Woestyne, Blandine Folio Peres

Any: 2022

Les inscripcions estan tancades.