Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Centre històric: dels Sants als Anarquistes

Culturals

  • Centre històric: dels Sants als Anarquistes
  • Centre històric: dels Sants als Anarquistes
  • Centre històric: dels Sants als Anarquistes

Ciutat: Sallent

Lloc: Centre històric

Inici: dimarts 17 d’octubre 2023, 16:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Sallent és una vila d’origen medieval que des del segle XIII passà a mans del bisbat de Vic. El nucli original va créixer a l’entorn... Llegir més

Sallent és una vila d’origen medieval que des del segle XIII passà a mans del bisbat de Vic. El nucli original va créixer a l’entorn de la desapareguda església romànica de Santa Maria, sufragània de l’església de Sant Esteve del Castell i es desenvolupà com a vila agrícola i manufacturera, amb un pes important del gremi de paraires. La seva proximitat al riu i especialment als salts que oferien una excel·lents font d’energia, propicià la instal·lació de molins fariners, batans, molins polvorers... fins que al segle XIX proliferaren les primeres fàbriques tèxtils, que convertiren Sallent en un nucli industrial capdavanter.

Actualment, els elements patrimonials que configuren el centre històric són el reflex de les diferents èpoques que han marcat l’evolució de Sallent. Passejar-hi permet descobrir algunes des les traces del Sallent medieval, com el Carrer Clos, el pont Vell o la Casa Gran, passant per l’esplendor dels casals barrocs; fins al dinamisme social i econòmic del Sallent industrial, amb edificis modernistes com Ca l’Arau, o les xemeneies de moltes de les desaparegudes fàbriques com a testimonis imponents del passat més recent.

Informació

Es realitzarà una visita d'una durada aproximada de 1 hora:

Horari: 16.30h

Lloc d'inici: Plaça de la Vila.

Activitat gratuïta.

Cal inscripció prèvia.