Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Concert Coral Càrmina - Missa en Re M de Dvořák - Festival Orgue de Capellades

Concerts

  • Concert Coral Càrmina - Missa en Re M de Dvořák - Festival Orgue de Capellades
  • Concert Coral Càrmina - Missa en Re M de Dvořák - Festival Orgue de Capellades
  • Concert Coral Càrmina - Missa en Re M de Dvořák - Festival Orgue de Capellades

Ciutat: Capellades

Lloc: Església Sta. Maria de Capellades

De diumenge 13 de desembre 2020, 18:00 h a 20:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 13 de des.
18:00 h
Finalitzat
CORAL CÀRMINAMissa en Re M de Dvořák / Preludi i Fuga de J. S. Bach  /Cantique de Jean Racine de G. Fauré  Fundada l’any 1972 pel... Llegir més

CORAL CÀRMINA

Missa en Re M de Dvořák / Preludi i Fuga de J. S. Bach  /Cantique de Jean Racine de G. Fauré 

Fundada l’any 1972 pel mestre Jordi Casas i Bayer, la Coral Càrmina va ser el fruit de l’impuls d’un grup de joves músics que es van comprometre audaçment amb un nou repertori i amb la qualitat musical. Una nova manera de fer que ha marcat el camí de moltes altres corals del país.

La coral ha estat dirigida en diferents etapes per J. Pons, F. Guillén, J. Vila, A. Cañamero, M. Ríos, F. Marina i G. Sierra. Des del 2013, Daniel Mestre n’és el director.
 El cor ha treballat també amb directors de prestigi internacional com Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Christopher Hogwood, Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Andrew Parrott o Ton Koopman, entre d’altres.
 El seu repertori abasta des de la polifonia internacional al descobriment i l’aposta per autors catalans, com mostra la seva participació en l’estrena d’obres de F. Mompou, F. Homs, M. Valls, J. Guinjoan, J. Soler, X. Benguerel, Brotons, León, J. Vila i Carbonell, Josep M. Guix, Xavier Pagès-Corella o Joan Magrané, la qual cosa ha estat una de les senyes d’identitat del nostre cor.

Entre les seves produccions podem destacar que des del 1986 fins al 2002 fou el cor col·laborador de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya; la seva participació en la inauguració dels auditoris de Barcelona i de Madrid o en l’acte d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Ha realitzat diversos enregistraments entre els quals destaquen Tosca, L’alta naixença del
 rei en Jaume de Gerhard, A vision of Ariel
 de Saminsky, el Psalm 126 de Philip Glass, l’Stabat Mater de Brotons i El Llibre Vermell de X. Benguerel.

Aquest compromís de qualitat ens ha acompanyat els darrers 48 anys d’història i ens continua empenyent cap a nous desafiaments.

DANIEL MESTRE I DALMAU

Igualada, 1973. Inicia els estudis musicals a la seva ciutat i posteriorment a l’Escolania de Montserrat i als conservatoris de Badalona i de Barcelona. Paral·lelament estudia cant i música de cambra i es llicencia en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. També assisteix a cursos de direcció coral amb Manuel Cabero, Pierre Cao i Lászlo Heltay, i de direcció orquestral amb Antoni Ros-Marbà.

El 1997 es trasllada a Viena on cursa estudis de direcció al Konservatorium der Stadt Wien, on es gradua amb les màximes qualificacions dirigint l’Orquestra Simfònica de Bratislava i diverses formacions corals i instrumentals.

L’any 2002 es trasllada a Sud-Àfrica, on assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus. Allà debuta com a director d’òpera amb La Traviata i dirigeix diversos concerts simfònics al capdavant de la Cape Philharmonic Orchestra.

Durant la temporada 2004-2005 intervé com a director assistent en diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i hi torna en les darreres temporades amb La Bohème, Il Trovatore i l’Elisir d’Amore. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu, i també va ser director de la seva Jove Companyia d’Òpera. Ha estat director titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans (2004-2006), director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2005-2011), director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada (2005-2012) i, des de la temporada 2013-2014, de la Coral Càrmina.

Actualment, és professor de direcció i de percepció auditiva, i director musical del Taller d’Òpera de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

DAVID MALET 

Barcelona, 1971. Va començar la música als nou anys a l’Escolania de la Catedral de Barcelona, de la qual en va esdevenir molt aviat el pianista acompanyant, i posteriorment va exercir durant 15 anys d’organista a la Catedral de Barcelona fins al moment d'anar a estudiar a Viena el 1999.

Del 1999 al 2003 va estudiar orgue a la Universitat de Viena. En la seva estada, va cursar també els estudis de direcció de cor i orquestra, en què va obtenir brillantment el Diploma dirigint en concert a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena.

Ha desenvolupat una intensa tasca concertística com a pianista, organista i director arreu de l’Estat espanyol amb el Coro Nacional de España, l’Orquestra de Rtve, l’Orquestra de Tenerife i la Real Filharmonia Santiago.

Va recuperar i dirigir la Capella de Música de Sta. Maria del Pi de Barcelona i ha dirigit durant sis anys el Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona.

Director convidat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, el Conjunt Orquestral de Girona, l’Orquestra de Cambra Barroca de Barcelona, l'Orquestra barroca Ars Musicae de Mallorca i del Coro de Radiotelevisión Española.

Actualment, és el director de l’Orfeó Laudate de Barcelona i participa com a organista en cicles arreu de l’Estat espanyol així com, eventualment, de l’estranger. També és professor de música de cambra i pianista del curs de Lied i Melodie al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. És organista titular del Palau Güell, també a Barcelona, i, finalment, és el pianista correpetidor i professor de llengües estrangeres de l'aula de cant del Conservatori Professional de Música de Badalona i de l'aula de direcció coral de l'Escola Superior de Música de Catalunya (EsmuC).

PROGRAMA

Preludi i Fuga en Mi Bemoll Major BWV 552*

                                              Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Cantique de Jean Racine                     Gabriel Fauré (1845 – 1924)

Missa en Re M. Op. 86                         Antonin Dvořák (1841-1904)

Kyrie

Gloria

Credo

Sanctus - Benedictus

Agnus Dei

Coral Càrmina

David Malet, orgue*

Daniel Mestre, direcció