Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

Demèter, d’Olympus Kids

Culturals, Teatre

  • Demèter, d’Olympus Kids

Ciutat: Montornès del Vallès

Lloc: Teatre municipal Margarida Xirgu

De dissabte 11 de febrer 2023, 18:00 h a 18:55 h

Veure descripció de l'esdeveniment
Demèter equilibra la natura. Entre els boscos salvatges i la terra conreada, entre les estacions on la terra és estèril i aquelles... Llegir més

Demèter equilibra la natura. Entre els boscos salvatges i la terra conreada, entre les estacions on la terra és estèril i aquelles on la natura reneix. Demèter controla aquest equilibri pel bé de tots. Un dia el rei Erisícton construeix una gran taula on poder convidar tots els membres de la comunitat. Per fer-ho, talla una alzina protegida per Demèter. I fent-ho desencadena la ira de la deessa. Demèter castiga Erisícton a patir una fam sense fi, com més menja, més fam té. Així, desesperat, Erisícton es veu abocat a devorar sense fi, sense mai saciar-se, portant-se la ruïna a ell mateix i a tota la comunitat.

Sabem que els recursos naturals són finits, però què justifica i què no l’explotació d’aquests? En quina mesura? És legítim desbrossar un terreny per plantar enciams? I talar una sequoia per construir un pont? I guanyar-li terreny a la selva per plantar la soja que alimenta el bestiar? Quin és el límit si és que n’hi ha? Quin és l’equilibri?

La tercera peça d’Olympus Kids té com a protagonistes a Demèter, Erisícton, els boscos d’alzines, la desforestació de Rapa Nui, les botigues de roba low-cost, els telèfons mòbils i l’extermini d’animals per fer les hamburgueses del súper.


OLYMPUS KIDS

És en projecte teatral basat en una visió crítica i disruptiva dels mites grecs destinada exclusivament a un públic de 7 a 11 anys. Mitjançant una mirada complexa, atrevida i multi-referencial, el projecte proposa tres peces independents de 55 minuts posades en escena a través d’un narrador que manipula maquetes, figures, diverses càmeres de vídeo en directe i recursos en línia. Olympus Kids és un projecte paral·lel de l’Agrupación Señor Serrano.

Què passa quan presentem un mite grec davant els ulls de nenes i nens? Què passa en la seva ment quan senten parlar per primera vegada de Prometeu, les Amazones, Hèracles, Demèter, Zeus o Hipòlita? Olympus Kids s’apropia dels mites grecs per posar en qüestió temes clau dels nostres dies, a partir de referents actuals, i per debatre

obertament sobre aquests des d'una mirada crítica i allunyada de respostes fàcils. Per això, les tres peces que componen el projecte Olympus Kids canvien el focus tradicional amb què els mites van ser creats (sovint amb una base misògina, brutal i classista) i els expliquen des d'una perspectiva que els qüestiona, els actualitza i els dóna la volta.

Olympus Kids es presenta a través d'un llenguatge clar i molt visual on s'alternen moments de narració amb altres de reflexió i debat obert amb les nenes i els nens del públic. Per tal de fomentar entre ells el plaer de ser espectadors autònoms, el projecte està concebut sense la presència d'adults a la sala.


Més info a: https://olympuskids.com/