Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

DOCS DEL MES: "ARICA", de Lars Edman i William Johansson Kalén

Cine

  • DOCS DEL MES: "ARICA", de Lars Edman i William Johansson Kalén

Ciutat: Montgat

Lloc: Sala Pau Casals (Biblioteca Tirant lo Blanc)

De diumenge 16 de gener 2022, 18:30 h a 20:05 h

Veure descripció de l'esdeveniment
dg. 16 de gen.
18:30 h
Finalitzat
Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit (2020) 95 min. VO en castellà, suec i anglès. Subtitulada en català.Sinopsi:Una història... Llegir més

Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit (2020) 95 min. 

VO en castellà, suec i anglès. Subtitulada en català.


Sinopsi:

Una història d’investigació impactant sobre abocaments tòxics a Arica, Xile. Un jove docuactivista portarà una multinacional sueca als tribunals.


Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional. 

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.


Mesures de prevenció de la Covid-19:

  • Es complirà en tot moment amb la normativa prevista i les directrius de les autoritats sanitàries per tal de garantir la seguretat del públic i la distància de seguretat.  
  • L'ús de la mascareta serà obligatori.  
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic disponible a l'entrada de la sala.


Tràiler: