Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

ELS OCELLS (nova data!)

Teatre

  • ELS OCELLS (nova data!)

Ciutat: Castellterçol

Lloc: Centre Espai Escènic Castellterçol

De dissabte 24 de setembre 2022, 21:00 h a 22:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 24 de set.
21:00 h
Finalitzat
ELS OCELLS [teatre]   a partir de l’obra d’Aristòfanesdirecció d’Israel Solà i dramatúrgia de Joan Yago DURADA: 1 hora i 30 minuts Recomanat... Llegir més

ELS OCELLS [teatre]   

a partir de l’obra d’Aristòfanes

direcció d’Israel Solà i dramatúrgia de Joan Yago 


DURADA: 1 hora i 30 minuts 

Recomanat a partir de 12 anys 

+ informació a www.elcentru.com


SINOPSIS 

El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se'ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d'impostes que ells anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d'estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d'Individu, Propietat i Competència?

L'empresa no serà senzilla. Caldrà convèncer les masses amb un relat sòlid i apassionat, caldrà negociar amb vells poders que habiten el món des del principi dels temps - i que potser no estan disposats a que res canviï-, caldrà combatre amb mà de ferro la dissidència i, fins i tot, tenir una conversa cara a cara amb la Democràcia i el Capitalisme.

Els Ocells d'Aristòfanes va estrenar-se l'any 414 a.C. La comèdia explica la historia de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització. La democràcia atenenca no ha complert encara cinquanta anys i Aristòfanes ja denuncia aquells que instrumentalitzen els problemes del poble per perseguir els seus objectius individuals. 2500 anys després d'aquella estrena, La Calòrica revisita Els Ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neo-liberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l'esfera internacional.

En aquest espectacle La Calòrica extreu el màxim potencial còmic dels seus components per crear una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable.FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia: Joan Yago

Direcció: Israel Solà

Intèrprets: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius