FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES 2021 - CONCERT COR CEREROLS

Concerts

  • FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES 2021 - CONCERT COR CEREROLS
  • FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES 2021 - CONCERT COR CEREROLS
  • FESTIVAL ORGUE DE CAPELLADES 2021 - CONCERT COR CEREROLS

Ciutat: Capellades

Lloc: Església Sta. Maria de Capellades

De diumenge 23 de maig 2021, 18:00 h a 19:00 h

Veure descripció de l'esdeveniment
COR CEREROLS L’amistat que els va unir després d’haver coincidit a l’Escolania de Montserrat i el desig de seguir fent música junts... Llegir més

COR CEREROLS

L’amistat que els va unir després d’haver coincidit a l’Escolania de Montserrat i el desig de seguir fent música junts van impulsar sis músics a fundar, l’any 2018, el Cor Cererols.

El cor pren el nom d’un altre músic que en el seu dia també́ va ser escolà de Montserrat: Joan Cererols, compositor del barroc català̀ i un dels pares l’Escola de Montserrat.

El cor neix, també́, amb la voluntat i la passió́ per recuperar, interpretar i divulgar la música coral des del segle XV fins a autors contemporanis, fent especial èmfasi en la música antiga, que han viscut i cantat des de ben joves, i tota aquella música d’autors d’altres èpoques que encara resta per recuperar. Per a això, a més dels sis membres fundadors, el cor compta amb un conjunt de col·laboradors habituals en funció́ de les característiques de cada repertori.

El Cor Cererols ha actuat en el Festival Internacional d’Orgue de Montserrat 2019, en el Cicle d’Orgue de Barberà del Vallès i en el Concert de Setmana Santa del Reial Monestir de Pedralbes, i ha col·laborat en la celebració́ d’actes litúrgics a Montserrat. Properament, el grup debutarà a l'Auditori de Barcelona amb un programa dedicat a la figura del compositor Joan Marc (1582 -1658).

MARC DÍAZ

A nou anys ingressa a l’Escolania de Montserrat, on al cap de poc temps descobreix la polifonia del Renaixement i la música coral de compositors que allà s'interpreten sovint.

A l’Escolania hi estudia, a més, violoncel, piano i orgue.

Actualment, desenvolupa aquesta passió primerenca especialment al capdavant del Cor Cererols.

El Cor Cererols és un cor professional cofundat i dirigit per ell mateix des del 2018, amb el qual ha enregistrat recentment el disc Cum Silentio, reconegut pels premis internacionals ICMA 2021 com un dels millors discs de música coral del 2020. També, com a director, actualment dirigeix el cor GAC, treballa com a preparador de cor per al Festival Bachcelona i col·labora ocasionalment amb el Cor Francesc Valls.

Com a organista, ha col·laborat amb els principals cors, orquestres i festivals de música, com l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Vespres d’Arnadí, la Jove Capella Reial, l’Ensemble O vos Omnes, el Cor de Cambra del PMC, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona i el Lieder Càmera. També ha treballat com a organista i clavecinista al Teatre Lliure sota la direcció de Lluís Pasqual.

Ha estudiat direcció de cor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), obtenint matrícula d’honor. Allà també segueix estudiant orgue i música de cambra amb Óscar Candendo i Juan de la Rubia.

Posteriorment, es trasllada dos anys a Estocolm per seguir estudiant direcció de cor al KMH (Kungliga Musikhögskolan i Stockholm)

Programa concert

Tomás Luís de Victoria (1548 – 1611)

O sacrum convivium a 6

Pare Anselm Ferrer (1882 – 1969)

O sacrum convivium a 6

Josef Rheinberger (1839 – 1901)*

Sonata per a orgue núm. 1 en do menor op. 27

I. Preludi

II. Andante

III. Finale

Felix Mendelssohn (1809 – 1847)

Beati Mortui

Pare Anselm Ferrer

Lamentatio I. Sabbato Sancto

Felix Mendelssohn

Hör mein Bitten

Johannes Brahms (1833 – 1997)*

Herzlich tut mich verlangen

Josef Rheinberger

Sechs Zweistimmige Hymnen, op. 118

I. Memorare, O piissima Virgo Maria, per soprano i contralt

II. Salve Regina, per dos tenors

Pare Anselm Ferrer

Ave Maria

*orgue sol

Durada: 60’


Sextet vocal i orgue (solistes del Cor Cererols)

Maëlys Robinne, soprano

Daniel Folqué, contratenor

Ferran Mitjans i Martí Doñate, tenors

Francesc Ortega, baríton

Joan Climent, baix

Marc Díaz, orgue i direcció