Finalitzat

Ostres... aquest esdeveniment ja ha finalitzat, però et podem ajudar a estar al corrent dels pròxims esdeveniments si et subscrius a la nostra newsletter. Així podràs reservar la teva entrada a temps i saber què fan a prop teu!

FUNCIÓ STREAMING - Teatro Amazonas - Festival TNT

Culturals

  • FUNCIÓ STREAMING - Teatro Amazonas - Festival TNT

Ciutat: Terrassa

Lloc: STREAMING des de Teatre Principal

De dissabte 10 d’octubre 2020, 21:30 h a 23:10 h

Veure descripció de l'esdeveniment
ds. 10 d’oct.
21:30 h
Finalitzat
es creacions multidisciplinars del vídeo-artista Txalo Toloza i la coreògrafa Laida Azkona destaquen per dos motius. Per una banda,... Llegir més

es creacions multidisciplinars del vídeo-artista Txalo Toloza i la coreògrafa Laida Azkona destaquen per dos motius. Per una banda, pel seu rigorós compromís amb la descolonització de relats històrics dominants. Per l’altra, per la manera que tenen de trenar els resultats de les seves investigacions documentals en projectes escènics, sumant-hi la capacitat de les arts vives de fer present.

A Teatro Amazonas fan zoom sobre la història de dos mega-equipaments de la ciutat brasilenya de Manaus; l’immens i homònim teatre operístic del segle XIX i l’Arena da Amazonia, estadi aixecat en ocasió del mundial de futbol 2014. A partir d’aquí, observen les relacions entre les ànsies de grandesa de la burgesia postcolonial i la sobreexplotació de l’Amazones. Què fa d’aquesta selva tropical i despoblada un dels llocs més desitjats per viatgers, exploradors i inversors? El deliri per domar la natura i tot el que hi habita – una altra herència d’Occident – també és posat sota la lupa.

Teatro Amazonas tanca la sèrie Pacífico, dedicada al maltractament dels territoris i pobles originaris de Llatinoamèrica. La precedeixen Extraños Mares Arden i Tierras del Sud, ambdós vistos en edicions anteriors del TNT. En tots ells, Azkona i Toloza desgranen els fils dels fets i els recomponen en muntatges que es deixen llegir com qui observa un paisatge. Videocreacions, textos que descriuen imatges, muntatges escenogràfics efímers i els seus propis cossos llançats a la batalla proposen noves visions sobre el complex d’arestes que surt de la seva investigació. En aquesta ocasió,
l’espectacle també es podrà observar en streaming a la web del festival.

El sentit que es pugui extreure d’aquests paisatges passa per qui els observa, l’espectador és implicat sí o sí en l’exercici de relectura. Una oportunitat daurada per un temps en què moviments com Black Lives Matter evidencien que – si volem construir societats més justes – a Occident ens cal passar per aquest procés.